У таборі «Джерело» зробили ремонт за гроші благодійників

11:15, 22 лип. 2019
 
У таборі «Джерело» зробили ремонт за гроші благодійників

Понад півмільйона гривень витратили на ремонт в таборі «Джерело», що у Новосанжарському районі. Гроші на це збирали волонтери «Полтавського Батальйону Небайдужих», парафіяни Полтавського Свято-Успенського собору та громадські організації, каже директорка табору Наталія Гранчак. Нині у закладі встановили нові двері та вікна, зробили натяжні стелі, замінили ліжка та інші меблі.

У таборі «Джерело», що у селі Клюсівка Новосанжарського району, цього року, починаючи з квітня, волонтери відремонтували два корпуси та частину їдальні. Нині тут нові меблі, вікна та стеля, каже волонтерка Вікторія Мурашова: «Ми разом із працівниками та вожатими працювали майже до ночі: збирали ліжка, фарбували стіни. Раніше в наших будиночках не було ні санвузлів, ні туалетів, а зараз є три туалети і дві душові кабінки.  В нашому корпусі – два крила. Тут також є три кімнати, розраховані  на  5 діток».

Допомагали з ремонтом 30-ро парафіян Полтавського Свято-Успенського собору, каже Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір Бубнюк: «Фарбування стін, монтування плінтусів, фарбування зовнішніх стін. Такі роботи, які можуть виконувати непрофесіонали. Приїжджали десятки парафіян. Складно його оновлювати, бо велика територія. Корпуси ось ці, наприклад, що відновлені, збудовані 1958 року».

Понад 40 тисяч гривень витратили на ремонт цієї побутової кімнати у їдальні, каже директорка табору Наталія Гранчак: «Повністю відремонтували всі стіни, зачистили, зробили натяжну стелю, замінили мийки, бо були радянські, старі».

Ремонт корпусів потрібно було закінчити до відкриття 2-ї зміни, розповідає Наталія Гранчак: «Друга зміна розпочалася 9-го липня, триватиме до 29-го. І ось, увечері, 8-го липня ми закінчили ремонт цих корпусів. Нам допомагала велика кількість людей. Ті, хто тут працював, приїздив допомагати - це більше 70-ти чоловік. У нас все було водночас: одні вішають штори, інші лінолеум стелять вікна миють, інші монтують карнизи».

За словами Наталії Гранчак, нині волонтери розпочали ремонт ось у цьому  двоповерховому корпусі табору. Тут планують зробити перепланування кімнат, обладнати санвузли та замінити вікна.