В Руднянському лісництві змагалися лісоруби від сімох лісгоспів області

18:26, 23 лип. 2019
 
В Руднянському лісництві змагалися лісоруби від сімох лісгоспів області

В Руднянському лісництві змагалися лісоруби від сімох лісгоспів області. Це Полтавський, Лубенський, Гадяцький, Кременчуцький, Пирятинський, Миргородський і Новосанжарський. Лісоруби мали виконати 5 завдань. Зокрема, обрізали гілки, розрізали стовбури, валили дерева. 

Олександр Найда готується до обласних змагань лісорубів – перевіряє обладнання. Лісорубом працює більше 20-ти років в Гадяцькому лісгоспі.  Говорить: приїхав перемагати.

Олександр Найда, лісоруб Гадяцького лісгоспу каже: «До змагань я готувався місяць. Якщо виграю, то до наступних буду готуватись ще місяць. Це дуже небезпечна робота. Можуть бути травми. На нас – захист. Дивіться, ноги, руки, очі, голова. Але і це не врятує, якщо не дотримуватись правил техніки безпеки».

Змагаються 7 лісорубів з семи лісгоспів. Їх оцінюють судді. За кожне завдання виставляють бали.

Володимир Макаревич, суддя змагань лісорубів говорить: «Всі вони оцінюються за швидкістю, точністю і найголовніше - це техніка безпеки. Такі змагання і проводяться для того, щоб покращити техніку під час проведення звалювальних робіт».

А це – Сергій Глушко.15 років він працює у Лубенському лісгоспі. На обласних змаганнях виступає восьмий рік.

Сергій Глушко, лісоруб Лубенського лісгоспу каже: «Саме головне - це участь. Показати себе, подивитися: як люди виступають».

Перемагає гадяцький лісоруб Олександр Найда. Друге та третє місця у представників Полтави та Миргорода (відповідно). Тепер Олександр Найда готуватиметься до всеукраїнських змагань. Вони відбудуться на Київщині 30 серпня.