Третій тиждень перебувають у лікарнях Полтави троє травмованих в аварії під Бричківкою

19:30, 29 лип. 2019
 
Третій тиждень перебувають у лікарнях Полтави троє травмованих в аварії під Бричківкою

Всі вони наразі прийшли до тями. 41-річний водій  Жигулів Валерій Похиленко перебуває у першій міській лікарні Полтави. Минулого четверга, 25 липня, його перевели з реанімаційного відділення до травматологічного. У день аварії у машині разом з чоловіком була його дружина та донька.

Валерій Похиленко, який травмувався в аварії, розповідає: «В той день на зустрічну смугу виїхала Toyota, і зіткнулися ми, як то кажуть, лоб у лоб. Зараз моє самопочуття краще (фізично краще).  В психологічному стані, звісно, трішки гірше. У доньки теж справи налагоджуються. Але в неї, як і в мене, попереду дуже складні операції. В мене відкритий перелом стегна і саме на лівій нозі буде операція».

Лікар-травматолог першої міської лікарні Полтави Назарій Дідик говорить: «На момент госпіталізації стан хворого був важкий. На даний момент  стан хворого стабільний. Зараз стабілізуємо стан до повного дообстеження». 

А це дитяча міська клінічна лікарня Полтави. Третій тиждень тут перебуває 12-річна донька водія Жигулів Софія Похиленко. Наразі вона в ортопедо-травматологічному відділенні з переломами кінцівок, каже Григорій Боскін.

Завідувач дитячого ортопедо-травматологічного відділення дитячої міської  лікарні Григорій Боскін розповідає: «Стан її стабільний, середньої ступеню тяжкості. Вона отримує все призначене лікування. Отримує перев’язки щоденні, отримує антибіотикотерапію і в повному обсязі вона отримує лікування». 

За словами Григорія Боскіна, із дівчинкою працюють також психологи.  У цій обласній лікарні – пасажирка Toyota Олена Пашетних. Жінку перевели з нейрохірургічного до ортопедо-травматологічного відділення цієї лікарні, розповів Олександр Бубир.

Завідувач ортопедо-травматологічного відділення обласної лікарні Олександр Бубир каже: «Зараз у неї стабільний тяжкий стан. Готується до оперативного лікування. Планується оперативне її лікування після деяких дообстежень, які дозволять їй виконати ці втручання, і будемо виконувати ці операції».

За словами Олександра Бобиря, водія Toyota Олексія Сердюкова з ортопедо-травматологічного відділення виписали. Наразі він перебуває на амбулаторному лікуванні у травматолога за місцем проживання. Спілкуватися із журналістами чоловік відмовився. Нині по справі триває досудове розслідування, каже речник обласної поліції Юрій Сулаєв.

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв говорить: «Наразі відомо, що за кермом обох транспортних засобів перебували чоловіки. Також стало відомо, що Toyota виїхали на смугу зустрічного руху та зіткнулася з 9-кою, внаслідок чого одна людина загинула в реанімації, інші – травмувалися. Всі, хто є учасниками, надали інформацію з приводу цього, в тому числі і водій 9-ки. Водій Тойоти на підставі статті 63-ї конституції України відмовився надавати свідчення. Це його прав конституційне. Також опитані очевидці».

Нагадаємо, 13 липня близько 18-ї години біля села Бричківка зіткнулися автомобілі Toyota та ВАЗ-21099. В авто Toyota було двоє людей. У Жигулях – троє. 39-річна пасажирка ВАЗу померла у день аварії в реанімаційному відділенні 1-ї міської клінічної лікарні. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 2-ою статті 286-ої «Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого». Вона передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років.