У Полтаві розпочався ярмарок меду

17:48, 30 лип. 2019
 
У Полтаві розпочався ярмарок меду

14 пасічників Полтавщини долучилися до Свята меду у Полтаві. Це ярмарок меду та іншої продукції бджільництва, який розпочався сьогодні.

Тут представлено близько 15 видів меду, розповіла співорганізаторка заходу Наталія Сенчук. Також свої вироби представляють півтора десятки майстрів. Ярмарок організувала обласна Спілка пасічників Полтавщини.

Медовий ярмарок у Полтаві розпочався о 8 ранку на площі перед обласним театром. Тут продають різні меди, квітковий пилок, медові напої та настоянки прополісу. Долучили до заходу 14 пасічників області, розповіла Наталія Сенчук. Це, каже, майже вдвічі менше, ніж минулоріч.

Наталія Сенчук, співорганізаторка заходу говорить: «Тут є пасічники з Карлівського, Котелевського, Кобеляцького, Козельщанського…з Полтавського звісно багато. До нас приєдналися ще майстри, які власну продукцію виробляють. Це ляльки-мотанки, біжутерія різна, мило дуже пахуче.»

До ярмарку долучився пасічник із Решетилівки Дмитро Матюхін. Тут представляє шість видів меду. Серед яких акацієвий, липовий та каштановий. Бджільництвом, каже, займається 10 років.

Дмитро Матюхін, пасічник говорить: «Погодні умови змінилися. Стало жарко дуже. Весна було дощова. Бджола просто не встигала зібрати мед.Якщо раніше липа та акація цвіли тиждень або 10 днів. То зараз близько тижня, 5 днів або і чотири. Коли як.»

Більше 10 років бере участь у медовому ярмарку Світлана Вернигора. На цих світлинах – її пасіка. Її, каже, отримала у спадок від батька. Бджільництвом займається 35 років.

Світлана Вернигора, пасічниця каже: «Привезли ми 4 види меду. Це травневі сорти: акація та липа. І літній мед: різнотрав’я та соняшник. Приїхали ми з Полтавського району, а пасіка у нас на межі з Новосанжарським районом. Там у нас ліса, луги, поля.»

На ярмарку також  продають товари для пасічників – реманент для бджіл і лікувальні препарати. Свято меду у Полтаві проводять 24 рік поспіль. Цьогоріч воно триватиме до 4 серпня.