Перші, другі страви та десерти вчать готувати засуджених Кременчуцької виховної колонії

19:07, 14 сер. 2019
 
Перші, другі страви та десерти вчать готувати засуджених Кременчуцької виховної колонії

Для них влаштували кулінарні курси, каже інспектор закладу Віктор Васильєв. Організували такі заняття, щоб ув’язненні після звільнення могли влаштуватися на роботу. Про те, що мають досвід на кухні – свідчитимуть сертифікати, каже Віктор Васильєв.

Сьогодні засуджені готуватимуть голубці, фарширований перець та весільний коровай.


Відвідує кулінарні курси
Владислав Мирошниченко:  «На курсах вже пиріжки пекли: з капустою, з картоплею, робили вареники. Борщ варили, суп Харчо.  Люблю з тістом працювати.  На волі я вчився на кухаря, коли звільнюся,то піду до ресторану працювати».

Відвідує кулінарні курси Альберт Даваян: «На волі я шурпу варив, плов готував. В мого дядька кафе своє на Херсонщині, на березі моря. Там у нього працював. Хочу навчитися краще готувати, а чи стану я кухарем – побачимо».

Заняття влаштовують двічі на тиждень. Тривалість одного – півтори години.

Проводить кулінарні курси Лариса Книш: «Ми разом обираємо страви, які будемо готувати на кожному занятті. Спочатку готуємо, вони питання задають. Потім, якщо щось не зрозуміли, - записуємо. По закінченню курсів хлопці здаватимуть екзамен – щось готуватимуть».

Нині у колонії відбувають покарання 56 юнаків. 20-ро відвідують кулінарні курси. Григорій Лисенко серед них.

Відвідує кулінарні курси Григорій Лисенк: «Мені подобається готувати їжу. Я на волі хотів піти на кухаря. Мама не захотіла і я пішов вчитися на провідника. Не сподобалося, я покинув, а потім потрапив сюди.  Тут більше навчився готувати: вареники, супи і борщ, а до цього тільки їсти вмів».

Курси стартували 5 серпня, каже інспектор Кременчуцької виховної колонії.

Інспектор Кременчуцької виховної колонії Віктор Васильєв розповідає:
«Дані курси – це один із комплексних заходів з підготовки засуджених до звільнення.  Курси проводимо щороку влітку.  Ми отримуємо благодійну допомогу від організації. «Європейська Інтеграція». Це  близько 4-5 тисяч гривень для придбання інгредієнтів для приготування, тощо».

- Такі кулінарні курсив в Кременчуцькій виховній колонії відбуваються вчетверте. Триватимуть вони до 10 вересня. По закінченню занять юнаки отримають сертифікати помічників кухаря.