Жінок та дітей у Полтаві вчать самозахисту

18:53, 17 сер. 2019
 
Жінок та дітей у Полтаві вчать самозахисту

Це в рамках проекту патрульної поліції «Я не боюсь». Заняття організовують задля вирішення проблем, пов’язаних із насильством щодо жінок та дітей, розповіла прес-офіцерка патрульної поліції області Катерина Григоренко.

Ось так у спорткомплексі Нацполіції починається заняття з самозахисту для дітей та жінок. Їх організували патрульні.

Про мету прес-офіцерка Катерина Григоренко говорить таке: «Навчити жінок та дітей не боятися. По-перше, не боятися говорити про факт насилля, якщо він мав місце. Не боятися реагувати, коли проти вас здійснюється насилля».

До курсів залучили психолога та тренера з самозахисту.

Продовжує тренер з самозахисту Сергій Кононенко: «Перш за все ми навчаємо тому, як не потрапити в ситуацію, в якій доведеться застосовувати будь-які технічні дії. Якщо ми вже бачимо, що вона складається, ми повинні визначити для себе, як діяти. Якщо ми зчитуємо момент переслідування, то ми не соромимось і не боїмося озирнутися на цю людину, якщо відбувається контакт, то зробити їй попередження, що підходити не треба».

Юлія Негребецька вчиться вправам самозахисту.

Продовжує учасниця заняття з самозахисту Юлія Негребецька:  

«Я була в такій ситуації, коли на мене напали, сильно вдарили і я опинилася в лікарні. Прийшла сюди сама, щоб у майбутньому зуміти захистити себе і пояснити своїй дитині, як захистити себе в небезпечних ситуаціях».

Заняття відбуватимуться щосуботи упродовж місяця, каже Григоренко. На них зареєструвалося близько сотні людей.