На реставрацію Кадетського корпусу у Полтаві знадобиться 300 мільйонів гривень

18:14, 22 сер. 2019
 
На реставрацію Кадетського корпусу у Полтаві знадобиться 300 мільйонів гривень

Про це повідомив голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк під час огляду будівлі. Йому сьогодні віддали акт прийому-передачі будівлі на баланс судової адміністрації. За словами Зеновія Холоднюка, реставраційні роботи розпочнуть навесні 2020 року і триватимуть вони більше двох років.

Вікна без шибок, пошкоджені стіни та підлога – такий вигляд нині має будівля колишнього Кадетського корпусу.  Оглянути її приїхав Зеновій Холоднюк – голова Державної судової адміністрації, на баланс якої передали це приміщення.

Зеновій Холоднюк, голова державної судової адміністрації каже: «Наразі вже є сформований акт приймання-передачі. Далі ми створимо експертну комісію, яка обстежить приміщення. І коли будуть готові її висновки, то зберемо групу проектантів, яка розроблятиме проект реставрації приміщення.»  

За словами Холоднюка, завершити реставрацію планують до 2022 року. Після цього у приміщенні розмістять суди Подільського, Шевченківського, Київського районів міста та суд Полтавського району.

Зеновій Холоднюк, голова державної судової адміністрації говорить: «Сподівався, що ми обійдемось десь 200 мільйонів гривень, але бачу, що це мінімум 300 мільйонів з держбюджету, щоб відновити цю історичну будівлю. Це точно буде зроблено.»

Олександр Шамота, секретар міської ради каже: «Всі документи будуть підписані задля того, щоб у другому кварталі наступного року ми побачили початок будівельних робіт.»

Нагадаємо, передачу полтавського Кадетського корпусу з комунальної у державну власність погодили 24 липня на засіданні Кабміну. 5 серпня на сесії полтавської міськради депутати передали будівлю у власність державної судової адміністрації.