Сьогодні висновки пошукових робіт у Пушкарівському яру передали до Полтавської міськради

17:30, 11 вер. 2019
 
Сьогодні висновки пошукових робіт у Пушкарівському яру передали до Полтавської міськради

Про це журналістам Суспільного повідомила голова громадської організації «Пушкарівський яр» Олександра Супряженко. Цю територію пошуковці досліджували позаминулого місяця.

Ось цей звіт із результатами пошукових робіт у Пушкарівському яру сьогодні передала до Полтавської міськради Олександра Супряженко. Вона ініціювала ці роботи.

Голова громадської організації «Пушкарівський яр» Олександра Супряженко каже: «Ідентифіковано розстрільний рів, де покоїться майже десять тисяч – за архівними даними – полтавців, які були розстріляні в 1941-43 роках за період німецької окупації. І також знайдені залишки ДУЛАГу-151».

Пошукові роботи тут, у Пушкарівському яру, тривали з 18 до 20 липня цього року. Це – територія колишніх артскладів в районі вулиць Пушкарівська, Остапа Вишні, Симона Петлюри та Гребінки. Досліджували територію восьмеро пошуковців з Києва, Кривого Рогу, Глухова та Умані.

Голова громадської організації «Пушкарівський яр» Олександра Супряженко розповідає: «Для того, щоб виявити, де саме ці поховання, розвідувальних пошукових робіт недостатньо. Зараз рада має вирішити, чи вона хоче проводити масштабні роботи та інвестувати ці гроші, чи ні».

Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота говорить: «Ми сьогодні отримали висновки пошукових робіт, відповідно їх передали до управління земельних ресурсів та архітектури, також – до профільної депутатської комісії. В управлінні повинні дати свої висновки, у комісії повинні дати свої висновки. Після цього ухвалимо рішення, що робити далі».

Нагадаємо, 25 квітня цього року на 22-й сесії міськради ухвалили рішення провести пошукові роботи на території колишніх артскладів та відстрочили проведення аукціону земель Пушкарівського яру