У «Полтавагазвидобування» проводило обшуки ДБР

19:15, 11 вер. 2019
 
У «Полтавагазвидобування» проводило обшуки ДБР

Сьогодні у Полтаві у газопромисловому управлінні «Полтавагазвидобування» та в київському апараті управління «Укргазвидобування» проводили обшуки. Робили це представники Генпрокуратури, Служби безпеки та Держбюро розслідувань, повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова. За її словами, слідчі київського теруправління ДБР розслідують схему привласнення грошей держпідприємства під час утилізації небезпечних відходів буріння. Організував схему, каже, представник комерційного підприємства. Якого саме – не повідомляють, бо триває слідство. Схема діяла впродовж двох років, каже Анжеліка Іванова.

«Схема працювала за участі представників держпідприємства та бездіяльності посадовців органів Держекоінспекції України. Була задокументована фактична утилізація відходів буріння, яка не здійснювалася. Натомість їх захоронювали на звичайному полігоні твердих побутових відходів, а таке зберігання є неналежним та порушує норми природоохоронного законодавства»,каже речниця Держбюро розслідувань Анжеліка Іванова.

Орієнтовна сума збитків, завданих державі, – 15 мільйонів гривень, каже Анжеліка Іванова. За її словами, під час обшуків і в офісах, і за місцем проживання фігурантів справи, вилучили документи та електронні носії інформації. Нині організатору схеми оголосили про підозру. Підозри готують й іншим учасникам, каже Іванова. 

Начальник відділу комунікації «Полтавагазвидобування» Юрій Береза розповів: працівникам філії про підозру нині не оголосили. Подробиці справи, говорить, не можуть розкривати, доки триває слідство.