Суд у справі арки газетного ряду: змінено міру запобіжного заходу

13:08, 13 вер. 2019
 
Суд у справі арки газетного ряду: змінено міру запобіжного заходу

Змінити домашній арешт у нічний час на особисте зобов’язання. Таке рішення щодо міри запобіжного заходу для Євгена Усенка та Анатолія Прядка сьогодні виніс суддя Октябрського районного суду Анатолій Савченко. Чоловіків обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень двом полтавцям під час акції проти забудови в обласному центрі два роки тому. Прокурор Руслан Пічугін клопотав про продовження домашнього арешту в нічний час. Суддя Анатолій Савченко це клопотання задовольнив частково.

Анатолій Савченко, суддя каже: «Запобіжний захід Анатолію Прядку та Євгену Усенку змінити з домашнього арешту в нічний час на особисто зобов’язання. Поклавши на кожного з обвинувачених обов’язки прибувати за кожною вимогою до суду, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування зі свідками по матеріалах кримінального провадження».

Нагадаємо, суд щодо цієї справи почали 22-го вересня 2017-го року. Справу по суті не розглядають, доки не завершать судово-психологічну експертизу потерпілих. Її призначили більше року тому – 5 липня 2018. За словами прокурора Руслана Пічугіна, експертиза знаходиться на завершальній стадії.

Руслан Пічугін, прокурор говорить: «Всі документи передано експертам. Все, що він вимагав все надано. Чекаємо висновок, думаю це не займе значний час. Я думаю, що до кінця осені висновок буде закінчено».

 

Нагадаємо, Євгена Усенка та Анатолія Прядка обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень двом полтавцям Олександру Кобі та Дмитру Юденку під час акції протесту проти забудови арки колишнього «Газетного ряду» 5 квітня 2017 року.