Полтавські волонтери передали гуманітарну допомогу на передову

16:59, 17 вер. 2019
 
Полтавські волонтери передали гуманітарну допомогу на передову

Волонтери «Полтавського батальйону небайдужих» сьогодні відправили речі в зону Операції об’єднаних сил. Це для бійців 72-ї окремої механізованої бригади. Гроші на це збирали у Свято-Успенському соборі та за допомогою соцмереж, розповіла волонтерка Наталія Гранчак. За її словами, це – 11-та посилка на передову за місяць.

Об 11-й годині на базі благодійної організації  «Полтавський батальйон небайдужих» збирають волонтери. Тут вони складають посилку для бійців.

Зокрема, цей прилад нічного бачення. Його придбали за 39 тисяч гривень. Гроші на нього збирали протягом місяця, розповіла Наталія Гранчак.

Продовжує волонтерка Наталія Гранчак: «Попросили придбати прилад нічного бачення, саме такий, який одягається на голову. Він значно дорожче коштує, в декілька разів більше за ті, що ми раніше купували, але він дозволяє навіть у русі, коли водій їде, одягати його на голову і пересуватись по місцевості, таким чином зберігаючи своє життя. Здебільшого це те, що приносять до скриньки в соборі, і ми закумулювали ці гроші і проплатили його».

Для бійців підготували також їжу, одяг та дитячі малюнки.

Говорить волонтерка Олександра Сиротенко: «В мене є підбірка малюнків із дитячого конкурсу «Українська мова – моя суперсила». В кожну посилку я кладу десь до 10-ти малюнків. І так поступово відправляємо їх на Схід. Футболки надійшли з американського міста Рочестер, від організації «ROC Maidan». Це такі речі, які зношуються, тим паче надійшли розміри 2XL. Буває інколи проблематично для міцних бійців знайти для себе відповідний розмір».

Ветеран АТО Олег Новоженюк приніс для військових автомобільні запчастини.

Продовжує волонтер Олег Новоженюк: «В нас там машина їздить, Ісузу Трупер. Ми її з хлопцями придбали ще в 2016 році. Тиждень тому вивезли пораненого цією автівкою. Кожна машина ламається, кожна машина потребує ремонту, обслуговування».

За словами Олега Новоженюка, гуманітарну допомогу відправлять поштою на фронт до Луганської області. Звідти їх заберуть бійці 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.