Текстова трансляція із зали засідання у справі щодо імовірного отримання хабара головою Опішнянської ОТГ Миколою Різником

11:37, 20 вер. 2019
 
Текстова трансляція із зали засідання у справі щодо імовірного отримання хабара головою Опішнянської ОТГ Миколою Різником
О 12:26 суддя оголошує рішення: клопотання прокурора задовольнити.
 
О 11:53 Cуд видаляється до нарадчої кімнати.
 
11.50 Адвокат підозрюваного Григорій Фелоненко виступає проти цього клопотання, додає письмове заперечення та просить застосувати до підозрюваного особисте зобов’язання, оскільки за час досудового розслідування з боку підозрюваного не було порушень.
 
11.45 Прокурор просить продовжити термін домашнього арешту до 23 жовтня. Причина – тяжкість імовірного кримінального правопорушення, за яке передбачено від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
 
Об 11:44 розглядається клопотання прокурора Крамаренка щодо продовження терміну дії запобіжного заходу. Нагадаємо, 25 липня Октябрський райсуд Полтави обрав голові Опішнянської громади запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час із забороною залишати місце проживання протягом 60 діб, а це – до 23 вересня.
 
11.42 Адвокат Фелоненко виступає проти цього клопотання та додає письмове заперечення. Аргументи наводить такі: прокурор повинен довести, що обставини, які стали причиною відсторонення, продовжують існувати. Також зазначає, що небажання чи неможливість допитати свідків під час досудового розслідування не може бути підставою відсторонення від посади.
 
11.38 Прокурор Крамаренко клопоче про продовження терміну відсторонення Різника від посади до 23 жовтня. Причина – проведення допитів співробітників Опішнянської селищної ради, які не допитані, також не вилучені угоди з Рябчевським, відповіді про надання яких не надійшло. Прокурор зазначає, що голова ОТГ зможе використовувати службове становище для впливу на свідків, також наголошує на тяжкості імовірного кримінального правопорушення отримання хабара у 12 тисяч гривень.
 
Об 11:30, з півгодинним запізненням, в Октябрському райсуді Полтави розпочалося засідання у справі щодо імовірного отримання хабара головою Опішнянської ОТГ Миколою Різником. На засідання з’явилися підозрюваний Микола Різник, його адвокат Григорій Фелоненко та прокурор військової прокуратури Полтавського гарнізону Віктор Крамаренко. Суддя у справі – Марина Материнко.