Оприлюднено лист з узгодженим текстом «формули Штайнмаєра»

14:00, 2 жов. 2019
 
Оприлюднено лист з узгодженим текстом «формули Штайнмаєра»

Лист підписав представник від України Леонід Кучм. Формулу узгодили усі сторони Тристоронньої контактної групи, а також бойовики самопроголошених «ДНР» і «ЛНР». Документ опублікувала речниця Кучми Дарка Оліфер. «Формула Штайнмаєра» передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України, та підтвердження вільного і демократичного проведення спостерігачами від ОБСЄ.

Далі текст листа: «Закон набирає сили о 20:00 в день голосування на дочасних місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, які призначені та проведені у відповідності до Конституції України та спеціальним законом України, що регулює проведення місцевих виборів. Цей закон продовжує діяти на постійній основі у разі, якщо в остаточному звіті ОБСЄ дійде висновку про те, що дочасні місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому у відповідності до стандартів ОБСЄ та українського законодавства».

Нагадаємо, учора представники України на переговорах у Мінську погодилися на реалізацію «формули Штайнмаєра» щодо місцевих виборів на окупованому Донбасі.