У Полтаві сьогодні обмежили продаж алкоголю у нічний час

19:37, 4 жов. 2019
 
У Полтаві сьогодні обмежили продаж алкоголю у нічний час

Це рішення ухвалили депутати на позачерговій сесії. Голова громадської організації «Підприємці Полтавщини» Євген Дикань журналістам Суспільному повідомив: це рішення оскаржуватиме у суді.

Від 22 години до 8 ранку в магазинах, заправках, кіосках не можна буде продавати пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої, вина. А от в кафе, барах, ресторанах пити можна. Але не виносити.

Ініціював цей проект депутат від «Рідного міста» Едуард Волков:«Щоб на полтавських вулицях стало спокійніше. Ось остання ситуація із студентом УАЛ, пострілами на Небесній Сотні. Ми створимо робочий орган. Я запрошу туди кожного представника депутатської фракції, представників контролюючих органів, для спільного патрулювання по тим точкам, магазинам, чи виконують вони дане рішення».

За словами Волкова, за невиконання цього рішення працівники закладі заплатять штраф, передбачений адмінкодексом. Це від 510 до 1700 гривень.

Полтавець Андрій Гнатченко підтримує ухвалене рішення. Його будинок на вулиці Котляревського – навпроти супермаркету, де алкоголь продають цілодобово.

Говорить полтавець Андрій Гнатченко: «Купують випити, влаштовують тут бешкети, влаштовують іноді бійки. І завжди тут танці, співи, музика, крики. Нам реально дуже важко, ми не можемо відпочивати. Це продовжується усю ніч, навіть захоплюючи ранок».

Підприємці Полтави проти цієї заборони на нічний продаж алкоголю. Рішення депутатів оскаржувати у суді, повідомив голова громадської організації «Підприємці Полтавщини» Євген Дикань«Це буде скорочення робочих місць, менше оплати податків в бюджет, а підприємці будуть менше заробляти. Підприємці Полтавщини будуть виконувати це рішення. Вони виконують закон. Ми будемо намагатись зберігати свій бізнес. Не буде спиртного після 22.00 – значить не буде.

Це рішення почне діяти після оприлюднення його на сайті Полтавської міськради, повідомив секретар міськради Олександр Шамота«5 днів на підписання. Я думаю, найближчим часом це все буде».

Нині на Полтавщині заборона на продаж алкоголю вночі діє у Миргороді, Хоролі, Горішніх Плавнях, Решетилівці, Кременчуці та Кобеляках.