За тиждень в оновлених відділеннях обласної лікарні прийматимуть пацієнтів

16:26, 9 жов. 2019
 
За тиждень в оновлених відділеннях обласної лікарні прийматимуть пацієнтів

За 36 з половиною мільйонів гривень відремонтували  два відділення обласної лікарні. Витратили гроші з обласного бюджету, розповів директор обласного департаменту будівництва Тимофій Голбан. Оновили хірургічне та торакальне відділення. Востаннє тут робили ремонт близько 30 років тому.

Нові палати, медичні прилади та комп’ютери. Такий вигляд нині мають два відділення обласної лікарні –хірургічне й торакальне.

Завідувач хірургічного відділення Андрій Калюжка говорить: «Раніше тут була не перев’язувальна, як зараз, а хол. Стояли лавки, де пацієнти очікували госпіталізації».

Це хірургічне відділення розраховане на 40 пацієнтів, торакальне – на 20. Востаннє тут робили ремонт близько 30 років тому. Капітальний ремонт почали у травні цього року за гроші з обласного бюджету.

Директор обласного департаменту будівництва Тимофій Голбан каже: «На це витрачено 36,5 мільйони гривень з обласного бюджету. ТОВ «Марк Строй»переможець тендеру. Коли ми знімали старі підлоги, стелі розбирали, коли під’єднували кисень до старої системи, то були деякі затримки».

Нові прилади демонструє бронхолог Анатолій Вірьовка.

Бронхолог Анатолій Вірьовка розповідає: «Це – бронхоскоп. Він призначений для ендоскопічного обстеження бронхів. Тобто апарат вводиться в дихальні шляхи через ніс або рот. Так проводиться огляд. Процес обстеження записується на відео процесор».

Директор обласного департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак додає: «У торакальному відділенні відсмоктувачі, апарати УЗД, бронхоскоп з відеозаписом, стерилізаційне обладнання. Усе, що було старе – викинули й поставили нове».

 

А такі кнопки виклику зробили біля кожного ліжка. Натиснувши її, пацієнт може викликати медсестру.

 

Медсестра Світлана Яковенко розповідає: «Перед нами прилад для контакту з хворими. Медсестра знаходиться на своєму посту. Лунає звук. Підіймає слухавку. Тут загорається світло, що це перший пацієнт. І я йду до нього у палату».


Відділення зафункціонують за тиждень, тоді тут прийматимуть пацієнтів. За рік в обох відділеннях – хірургічному та торакальному – проводять близько 1 700 операцій.