Призначення психолого-лінгвістичної експертизи у справі Миколи Різника розглянув Октябрський райсуд

19:00, 9 жов. 2019
 
Призначення психолого-лінгвістичної експертизи у справі Миколи Різника розглянув Октябрський райсуд

Клопотав про це слідчий обласної поліції Максим Зацеркляний. Його клопотання розглянула слідча суддя Марина Материнко. Рішення суду оголосять 10 жовтня, каже суддя-спікерка Октябрського райсуду Полтави Ганна Андрієнко.

Продовжує суддя-спікерка Октябрського райсуду Полтави Ганна Андрієнко: «Підозрюваний Різник каже про те, що нібито він не отримував хабара, а відносно нього була провокація. Тому, щоб підтвердити чи спростувати його покази, слідчий прохає призначити судову психолого-лінгвістичну експертизу відносно особи, яка намагалася надати хабар. Наразі, розглянувши дане клопотання, суддя не вбачала підстав викликати на судове засідання будь-кого, крім слідчого. Слідчий повідомлений і надав заяву про розгляд справи без його участі». 

Нагадаємо, 23 липня Миколу Різника затримали у його кабінеті. Голову ОТГ підозрюють в одержанні хабара у розмірі 12 тисяч гривень за укладення договору про добровільне відшкодування збитків за користування землею. Нині чоловік перебуває під домашнім арештом у нічний час із забороною залишати місце проживання. Нині Різник не керує справами громади, бо 2 серпня Октябрський райсуд відсторонив його від посади голови. Тоді ж наклали арешт на рухоме і нерухоме майно Миколи Різника.