Суддя Марина Материнко зняла підозру з Миколи Різника

20:39, 22 жов. 2019
 
Суддя Марина Материнко зняла підозру з Миколи Різника

Також звільнила чоловіка з-під домашнього арешту в нічний час та поновила його посаді голови Опішнянської громади. А термін досудового розслідування продовжила до чотирьох місяців – це до 23 листопада. Всі чотири засідання відбулись сьогодні в Октябрському райсуді Полтави.

Починається судове засідання у справі щодо імовірного отримання хабара Миколою Різником. Прийшов військовий прокурор та Микола Різник з адвокатом. Суддя Марина Материнко розглядає клопотання про зняття з Різника підозри.

Адвокат Миколи Різника Григорій Фелоненко говорить: «Селищний голова не наділений повноваженнями будь-яким чином вплинути на надання дозволу Рябчевському на підписання даної угоди. Дозвіл надають дозвіл надають депутати ради шляхом поіменного голосування. Сам же Рябчевський під час додаткового допиту 11 жовтня 2019 року категорично заперечив, що Різник вимагав у нього неправомірну вигоду».

Військовий прокурор Полтавського гарнізону Віктор Крамаренко каже: «Дії, які інкримінуються Різнику в повідомленні про підозру від 23 липня 2019 року, це не за вимагання, а за одержання неправомірної вигоди».

З Різника знімають підозру. На наступному засіданні Марина Материнко розглядає продовження терміну досудового розслідування у справі. Вона його продовжує до 23 листопада. Потому звільняє Різника з-під домашнього арешту та поновлює на посаді голови Опішнянської громади.

Військовий прокурор Полтавського гарнізону Віктор Крамаренко говорить: «Особа, якій повідомлено про підозру у вчиненні нею злочину у сфері службової діяльності, підлягає відстороненню від виконання повноважень».

Адвокат Миколи Різника Григорій Фелоненко каже: «Допитані всі свідки, проведені всі необхідні дії, витребувані всі документи. Враховуючи те, що Різнику Миколі Миколайовичу скасована підозра, необхідно відмовити у задоволенні даного клопотання».

Продовжує голова Опішнянської громади Микола Різник: «Справедливість встановлена, але я думаю, що мене так просто не залишать, будуть далі залякувати, тому будемо далі боротися. Післязавтра я приступаю знов до роботи як селищний голова».

Нагадаємо, повідомлення про підозру Миколі Різнику вручили 23 липня. Тоді голову Опішнянської громади затримали у його кабінеті. Чоловіка підозрювали в отриманні хабара у 12 тисяч гривень за укладення договору про добровільне відшкодування збитків за користування землею. Сам же Різник спростовував свою причетність до хабарництва. Казав, що його підставили.