Наталія Саєнко перебуватиме під домашнім арештом у нічний час до 28 грудня

13:19, 30 жов. 2019
 
Наталія Саєнко перебуватиме під домашнім арештом у нічний час до 28 грудня

Наталії Саєнко, яку обвинувачують у скоєнні аварії та загибелі велосипедиста Артема Левченка, продовжили домашній арешт ще на 2 місяці – до 28 грудня. Таке рішення ухвалив суддя Анатолій Савченко. Про це клопотав прокурор Валентин Болгар. Засідання відбулося сьогодні в Октябрському райсуді Полтави.

«Вважаю, що у неї є можливість ухилитися від слідства та суду. Окрім того, нами досліджено частково лише письмові докази, а свідки по цьому кримінальному провадженню ще не допитані. Тому, я вважаю, може бути ризик, що обвинувачена Саєнко може вплинути на свідків».

Адвокат Наталії Саєнко Олег Губа просив про часткове задоволення клопотання:

«Обраний щодо обвинуваченої Саєнко Наталії Олександрівни запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання у нічний час змінити на особисте зобов’язання покладаючи на неї наступні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до суду, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками по матеріалах кримінального провадження».

Наталія Саєнко знаходиться під домашнім арештом 9 з половиною місяців. Половину цього терміну вона перебувала вдома цілодобово, нині – лише у нічний час (з 22-ї години до 6-ї ранку).  Шостого листопада 2018-ого на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Кермувала Мерседесом полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. Саєнко оголосили підозру. Кримінальне провадження щодо неї відкрите за частиною другою статті «Порушення правил безпеки дорожнього руху», що спричинило смерть потерпілого. 12 липня в Октябрському райсуду Полтави справу почали розглядати по суті.