Ще на два місяці суд продовжив домашній арешт Наталії Саєнко

15:34, 30 жов. 2019
 
Ще на два місяці суд продовжив домашній арешт Наталії Саєнко

Ще на два місяці суд продовжив домашній арешт Наталії Саєнко. Це до 28 грудня цього року. Жінку обвинувачують у скоєнні аварії, яка спричинила загибель велосипедиста Артема Левченка. Рішення про продовження запобіжного заходу сьогодні ухвалив Октябрський райсуду Полтави.

Це – шосте засідання, на якому водійці Мерседесу Наталій Саєнко продовжують запобіжний захід. Вона перебуває під домашнім арештом з січня 2019-ого. Тоді їй оголосили про підозру в скоєнні аварії, через яку загинув неповнолітній велосипедист. Обмеження у пересуванні вона має у нічний час – з 22-ї до 6 ранку. На цьому засіданні вирішують: чи продовжувати домашній арешт.

Прокурор Валентин Болгар каже: «Вважаю, що у неї є можливість ухилитися від слідства та суду. Окрім того, нами досліджено частково лише письмові докази, а свідки по цьому кримінальному провадженню ще не допитані. Тому, я вважаю, може бути ризик, що обвинувачена Саєнко може вплинути на свідків».

Адвокат Саєнко просить не залишати його клієнтку під домашнім арештом у нічний час. Аргументами називає бізнес, який має обвинувачена, а також виховання сина.

Адвокат Наталії Саєнко Олег Губа говорить: «Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання у нічний час змінити на особисте зобов’язання покладаючи на неї наступні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до суду, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками по матеріалах кримінального провадження».

За півгодини суддя Анатолій Савченко ухвалює рішення:

«Продовжити строк запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце фактичного проживання у період часу із 22:00 до 6:00 год. строком на 60 діб, а саме до 28 грудня 2019 року».

Під домашнім арештом Наталія Саєнко – дев’ять з половиною місяців. Два з них була вдома цілодобово. Сім з половиною – у нічний час. Ось, що говорила Саєнко під час засідання 9 січня, коли їй обирали запобіжний захід вперше:

Обвинувачена Наталія Саєнко каже: «Я прошу арешту в нічний час. Я нікуди не тікаю. В робочому режимі – з 9 до 20 години, потім – я вдома».

Нагадаємо, шостого листопада 2018-ого на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Кермувала автомобілем полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер. Саєнко оголосили підозру. Кримінальне провадження щодо неї відкрите за частиною другою статті «Порушення правил безпеки дорожнього руху», що спричинило смерть потерпілого. З липня в Октябрському райсуду Полтави справу розглядають по суті.