7 листопада жителю Лубенщини, якого підозрюють у вбивсті свого піврічного сина, мають обрати запобіжний захід

16:02, 6 лис. 2019
 
7 листопада жителю Лубенщини, якого підозрюють у вбивсті свого піврічного сина, мають обрати запобіжний захід

21-річному жителю Лубенщини, якого підозрюють у вбивсті свого піврічного сина, оберуть запобіжний захід. Це мають зроби до 7 листопада включно. Відповідне клопотання до суду готують правоохоронці. Про це повідомила речниця прокуратури Полтавщини Людмила Іващук. Вчора, каже, чоловікову вручили підозру. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасово тримання у Лубнах.

Прес-секретарка прокуратури Полтавщини Людмила Іващук:

«Слідчий та процесуальний керівник у кримінальному провадженні готують клопотання для звернення в суд про обрання батькові міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть дитини, причиною смерті дитини стала закрита черепно-мозкова травма з переломом кісток склепіння та основ черепа. Сім’я благополучна. Проблем із законом у них не було».

Старша інспекторка Лубенського відділу поліції Олена Гордієнко: «Раніше один раз зверталася сільська голова, що цей чоловік в нетверезому стані вчиняє хуліганські дії. Тобто прийшов у нетверезому стані. Навіть сусіди говорили про те, що чули у квартирі шум, розмови на підвищених тонах. Сільська голова викликала поліцію. Коли ті приїхали, дружина відмовилася від написання заяви щодо чоловіка та надання свідчень».

Смерть 6-місячної дитини зафіксував два дні тому медпрацівник Вовчинської амбулаторії Микола Надаховський. Суспільному розповів, що до нього зателефонувала мати хлопчика та сказала, що малюк не дихає.

(Джерело: «Міська телекомпанія Лубни»)

Медпрацівник Вовчинської амбулаторії Микола Надаховський: «Дитину виявив з ознаками біологічної смерті. На обличчі були гематоми, а під носом засохла кров. За десять хвилин я викликав поліцію та екстрену медичну допомогу, повідомив про подію сільській голові та головному лікарю».

Нагадаємо,  подія сталася 4 листопада, близько 22-ї години у селі Вовчик. Було це в цьому будинку. Коли це сталося, разом з дитиною у квартирі був її нетверезий батько. За словами речниці прокуратури Людмили Іващук, чоловік розповів правоохоронцям, що того дня святкував день народження друга. Повернувшись додому, почув плач сина. Щоб заспокоїти його, взяв на руки, але не втримав – і впустив на підлогу. Потім підняв дитину і поклав на крісло. Що було далі не пам’ятає. У цей час 20-річної мати хлопця у квартирі не було. Вона пішла забирати автомобіль, який чоловік залишив біля магазину. Коли повернулася додому побачила, що чоловік спить, а дитина лежить у колясці. Обличчя сина було синє. Після чого виклала медпрацівників, розповіла речниця.

За словами Людмили Іващук, кримінальне провадження відкрите за пунктом другим частини другої статті «Умисне вбивство малолітньої дитини». Санкція - передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.