До початку грудня ремонт у полтавському дитячому садку, який залило дощем місяць тому, мають завершити

17:22, 7 лис. 2019
 
До початку грудня ремонт у полтавському дитячому садку, який залило дощем місяць тому, мають завершити

Зробити це має за свої гроші підрядник, який ремонтував  дах і через що вода потрапила у будівлю. Про це Суспільному розповіла заступниця полтавського міського голови Світлана Нестуля.  Нині, каже, частина дітей навчається у своїх групах, інші – у зведених.

Близько трьох тижнів тому відновив роботу цей дитячий садок на Леваді. Місяць тому його залило дощем.

Нині полтавка Марина Петрова приводить сюди 3-річну доньку Мілу. А тоді 5-го жовтня, каже, разом із іншими батьками прибирали воду:

«Лило з поверху так, ніби ми прийшли в душову кабінку. Там вже другу добу були наші виховательки, завідувачка. Поки могли, вони рятували садочок самостійно. А вже коли почався дуже сильний дощ, то нам довелося їм допомагати».

Дах протік, через те, що був розкритий. Це сталося тому, що не було остаточного проекту ремонту, пояснював раніше Суспільному підрядник.

Ним є компанія «Марк Строй». Вона виграла тендер на ремонт будівлі дитсадка. Замовило роботи міське управління освіти.  «Марк Строй» найняв субпідрядника – «Будівельну компанію Сіріус». 

Директор підприємства «Марк Строй» Володимир Швайковський говорить: «Дах уже завершено на 100 відсотків. Минулого тижня завершили. Там є і моя вина, і їхня вина. Я не знімаю із себе відповідальності, що я взяв на субпідряд цю організацію. Вони не знімають із себе відповідальності, що допустили намокання».

Нині повністю відремонтовано перший поверх будівлі і часткового другий. У цих кімнатах пошпаклювали та пофарбували стіни, також – поклеїли шпалери.

А ось що тут було місяць тому.

Заступниця міського голови Полтави Світлана Нестуля каже: «На сьогодні відремонтовано за рахунок підрядника дві групи, ремонтуються три групи. У третій групі ремонт завершується. І  з понеділка група так само готова до відкриття. Залишається дві групи».

За словами директора підприємства «Марк Строй» Володимира Швайковського, ремонт другого поверху мають завершити до початку грудня. Поки він триватиме, діти навчатимуться у зведених групах.