У Полтаві сьогодні нагородили переможців конкурсу «Краща книга Полтавщини»

20:11, 7 лис. 2019
 
У Полтаві сьогодні нагородили  переможців конкурсу «Краща книга Полтавщини»

У Полтаві сьогодні нагородили  переможців обласного щорічного конкурсу «Краща книга Полтавщини». 

Це відбулося в обласній бібліотеці. Їх визначили у семи номінаціях. Серед них – краще історико-краєзнавче видання, поетична збірка, видання для дітей тощо. Гран-прі конкурсу отримала книга, упорядником якої є директорка Полтавського художнього музею Ольга Курчакова.

Ольга Курчакова, отримала гран-прі конкурсу:

«Це видання нашого музею до сторічного ювілею. «Портретний живопис 17-початку 20 століття». Ця фондова виставка проходила не у цьому році, а три роки тому. Але дуже складно було підготувати і до друку, і знайти кошти на таке видання. Гран-прі для нас – це надзвичайно почесна відзнака. І є стимулом для того, щоб ми працювали далі». 

За словами директорки обласного департаменту інформаційної діяльності Вікторія Пилипенко, книги на конкурс подавали видавництва, навчальні заклади, бібліотеки, громадські організації області тощо. Цьогоріч , каже, -це 13 учасників і 52 видання.  Заявки на участь до департаменту подавали протягом вересня, розповіла Пилипенко.

Вікторія Пилипенко, директорка обласного департаменту інформаційної діяльності:

« Це 13-те визначення кращої книги на Полтавщині. Конкурс було започатковано 2007-му році. Ініціатором цього конкурсу виступили видавці., інші організації, яким не байдуже ставлення до української книги. Департамент інформаційної діяльності взяв на себе організацію, проведення».