Філателісти з 9 областей України долучилися до виставки «Полтавафілекспо»

17:25, 8 лис. 2019
 
Філателісти з 9 областей України долучилися до виставки «Полтавафілекспо»

Сьогодні вона розпочалася у Полтавському краєзнавчому музеї. Там її організувало вдруге обласне товариство філателістів, розповів його голова Михайло Меллін. Цьогоріч експозицію присвятили 250-річчю від народження Івана Котляревського.

Більше тисячі марок  зібрали на філателістичній виставці. Також – поштові картки, листівки. Вони тематичні. Є про Тараса Шевченка, є про історію пошти. Всього представили близько 25 тематичних колекцій, каже організатор виставки Михайло Меллін:

 «Спорт – це клуб «Карпати», філателістичну продукцію надіслали зі Львову. Автомобільна тематика, історія автомобілів, присвячені випускам Мерседес Бенс. Дуже потужно представлена тематика у плані флори і фауни».

Цьогорічну виставку присвятили 250-річчю від дня народження письменника Івана Котляревського. Тут погасили конверт із маркою, де зображено садибу Котляревського у Полтаві.

Філателістичну продукцію, окрім земляків,  представили із 8 регіонів України. Зокрема, Львів, Харків, Івано-Франківськ, Дніпро. Представник останнього – Ігор Сичов. Він колекціонує конверти та марки про Олімпійські Ігри.

Ігор Сичов, філателіст (м. Дніпро):

 «Я представив колекцію, яка присвячена сьомій Олімпіаді, що відбулася у 1920-му році в Антверпені у Бельгії. Це були перші ігри, які відбулися після Першої Світової війни. Унікальні річ – ось ця. Тут спецпогашення у момент підписання Версальського договору, тобто коли у 1918-му об’явили, що закінчилася Перша світова. Тут представлені союзники, які воювали проти країн Антанти».

А ці п’ять стендів – Анатолія Кравченка. Філателією займається 55 років. Колекціонує гербові марки. Їх, каже, вигравав на аукціонах, купував у колекціонерів.

Анатолій Кравченко, філателіст (м. Полтава):

 «Вони не поштові. Їх наклеювали на документи: юридичні судові документи. Оцей документ – це ще тоді була жива Катерина велика. Це 1792 рік. Це найстаріша. Купив у колекціонера. Він уже відійшов з життя».

Ця виставка триватиме до 10 листопада включно.

Нагадаємо, «Полтавафілекспо» вперше організували минулоріч. Її присвятили виходу першої української марки.