Новий очільник Полтавської ОДА розповів, що насамперед буде робити на посаді

16:00, 12 лис. 2019
 
Новий очільник Полтавської ОДА розповів, що насамперед буде робити на посаді

Провести аудит ухвалених раніше рішень, переглянути цільові програми та створити план розвитку області – це в першу чергу буде робити на посаді новий керівник Полтавської облдержадміністрації. Ним призначили Олега Синєгубова – декана Харківського університету внутрішніх справ. Представив його сьогодні у Полтаві перший заступник Керівника Офісу Президента Сергій Трофімов.

 

На вході до будівлі Полтавської облради правоохоронці перевіряють документи у тих, хто заходить всередину, та сканують металодетекторами. 

За годину у сесійній залі мають представити нового очільника облдержадміністрації. На зустріч прийшли очільники громад, райрад та райдержадміністрацій, духовенство та громадськість.

Голова Щербанівської громади Ігор Процик каже: «Я б хотів, щоб було продовження реформ по питаннях децентралізації, щоб вони не зупинялись. Дуже багато питань по дорогах, по інших об’єктах соціальної інфраструктури».

Голова Новогалещинської громади Світлана Самсонова говорить: «Медицина, освіта, дороги. Це найважливіше. Дороги у вкрай складному стані. Тому хотілося, щоб була співпраця з областю в цих питаннях».

голова Решетилівської райради Сергій Колотій розповів: «Є проблеми і в медичній галузі, і в соціальному забезпеченню, бо держава багато переклала на видатки місцевих бюджетів, але податки в місцеві бюджети, на жаль, не надходять».

До зали із першим заступником Керівника Офісу Президента приходить новий очільник обласної адміністрації. Перший заступник Керівника Офісу Президента Сергій Трофімов говорить: «Це професійна людина. І вона має дуже чітку, прозору, чесну мотивацію, як я вважаю. Хочу вам представити нового голову – Синєгубова Олега Васильовича».

Сергій Трофімов привіз й Указ Президента про призначення Синєгубова на посаду. Сьогодні документ опублікували і на сайті глави держави.

Новопризначений голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов каже: «Основним завданням я вважаю, по-перше, наведення порядку та зміна місцевої влади, щоб люди відчули, що йдуть зміни на покращення».

На посаді, у першу чергу, каже, зробить це:  

  1. Проведе аудит ухвалених раніше рішень;
  2. Зосередиться на будівельній галузі;
  3. Перегляне цільові програми;
  4. Відкриє офіс залучення інвестицій та офіс реформування.

Першу програму своїх дій із термінами виконання, каже, презентує за місяць: «Далі будуть програми через 3 місяці, 6 місяців і на рік. Це максимальні терміни, коли ми повинні показати результати людям».

А за кілька днів Синєгубов призначить своїх заступників.

Нагадаємо, 28 жовтня Кабінет Міністрів погодив призначення нових керівників у 5 регіонах. Зокрема, очільником Полтавщини - Олега Синєгубова. Йому – 36 років. Народився і живе у Харкові. Працював слідчим Міністерства внутрішніх справ. Також у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Був старшим викладачем, доцентом, заступником декана та нині декан факультету. 2017-го року брав участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду, але не пройшов, бо не вистачило балів.
Олег Синєгубов є власником товариства «Юридична компанія Синєгубов, Соболєв та партнери». Також він – співзасновник ще чотирьох компаній: Адвокатське об’єднання «Раскосов лойес груп», аграрне товариство «Насіння Слобожанщини», товариство «Віката» та «Сібоней сервіс». Це дані Мін’юсту.