У Полтаві розпочалось засідання у справі Левченко-Саєнко. Допит свідків. Текстова трансляція.

10:32, 14 лис. 2019
 
У Полтаві розпочалось засідання у справі Левченко-Саєнко. Допит свідків. Текстова трансляція.

16:55. Засідання завершили.

14.35. Засідання продовжують. До суду з’явився Віталій Скрильник - слідчий Полтавського відділу поліції. У суді як свідок. Він працював на місці події 6 листопада.

14.25. Суд оголосив перерву у засіданні. 

13.30. Допитують Сергія Саєнка. Це чоловік обвинуваченої. Розповідає, що був на роботі. Близько 14-ї подзвонила дружина, щоб працівники піцерії викликали швидку. Після чого поїхав на місце аварії. Каже, запитав жінку, що сталося. Вона, говорить, була у шоковому стані і плакала. Відеореєстратор був відірваний. Намагася включити і глянути. Але він не вмикався. Вирішив поїхати у магазин, де його купував. Туди і поїхав. Про це каже знали поліцейські. Коли автівку забирали на штраф майданчик відеореєстратор забрав. Наступного дня віддав слідчому. Номерні знаки із машини, каже, зняв він.

12.45. Розпочали засідання після перерви. Допитують свідка у справі Олександра Путрю.Він працює в магазині, куди звернувся чоловік із відеореєстратором із питанням, що там щось не працює. Що саме - не пам’ятає. Що було на флеш карті, каже, не пам’ятає.

11.45. Перерва у засіданні на годину. 

10.50. До зали суду запросили другого свідка-Ігор Грінченка. Розповідає: 6 листопада, у день, аварії із «Злато Місто» до вулиці Лідова ішов донькою Корпусним садом. Побачив, що повз них проїхав велосипедист. Потім - почув «хлопок». І побачив вже велосипедиста у повітрі. Саме зіткнення, каже, не бачив. Швидка приїхала при ньому. Пачив, що Мерседес припаркувався по лівій частині. На запитання прокурора, чи бачив, як рухалося авто, сказав, що ні. Бачив, каже, що якийсь чоловік знімав номерні знаки. Його описати не може.
 
10.20. Починають допитувати свідків. Перша - Анжеліка Логвиненко. Каже: йшла біля кутка школи мистецтв. Почула звук аварії. Потім попачила, що людина «летить» у повітрі. Рух автівки не бачила. Звук гальм теж. Почекала доки приїхала швидка, і пішла, бо була з малою дитиною.

10.10. Засідання розпочали із допиту потерпілої Ірини Сердюк. Вона є тіткою загиблого Артема. Нагадаємо, минулого засідання допитували трьох потерпілих. Це батьків - Олег та Наталія Левченко. Також бабусю Вікторію Чазову. Ще одну Тетяну Плащенко не допитали. Вона відсутня на засіданні.

10.05. В Октябрському райсуді Полтави розпочалося засідання у справі щодо аварії, через яку загинув неповнолітній велосипедист Артем Левченко. Присутні прокурор, батьки, тітка та бабуся загиблого. Також обвинувачена Наталія Саєнко.