Полтавського поліцейського Держбюро розслідувань підозрює у розкраданні палива

11:56, 15 лис. 2019
 
Полтавського поліцейського Держбюро розслідувань підозрює у розкраданні палива

Про це Суспільному  розповів начальник слідчого відділу тер управління бюро Євгеній Калугін. Учора, 14 листопада,  в обласної поліції щодо цього провели обшуки, розповів речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини: «Проводили слідчі дії працівники внутрішньої безпеки національної поліції України та працівники Державного бюро розслідувань. Слідчі дії проводилися в кабінеті одного із заступників начальника ГУНП, який керує господарчою діяльністю підрозділу та безпосередньо господарчий підрозділ. Такі ж слідчі дії були проведені й у Кременчуцькому відділі поліції».

Євгеній Калугін, начальник слідчого відділу теруправління Держбюро розслідувань: «У ході обшуків в Головному управлінні національної поліції України в Полтавській області було вилучено бухгалтерську документацію, чорнові записи та в деякій мірі талони на бензин. Крім того обшуки було проведено у Кременчуцькому відділі поліції. Також там вилучено бухгалтерську документацію. Зараз наші слідчі її аналізують, щоб у майбутньому визначити причетність посадових осіб до вчинення розтрати паливно-мастильних матеріалів».

За словами Євгенія Калугіна, йдеться про розкрадання на суму 500 тисяч гривень. Це за 2019 рік. Нині поліцейському повідомили про підозру за статтею «Привласнення, розтрата майна та зловживання службовим становищем». За це передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.