Харківський міський голова Геннадій Кернес знову не приїхав до Полтавського апеляційного суду (ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ)

12:24, 15 лис. 2019
 
Харківський міський голова Геннадій Кернес знову не приїхав до Полтавського апеляційного суду (ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ)

14:22. Прокурор попрохав зняти з розгляду клопотання, щодо приводу і призначення державних адвокатів. Засідання завершили. Наступне - 20 грудня.

14:18. Адвокат Кернеса Олександр Русин повідомив, що Кернес не проти взяти участь у наступному засідання у режимі відеоконференції.

13:28. Прокурор Ганілов каже: не проти проводити засіданні за участі Кернеса у режимі відеоконференції. Якщо це можливо сьогодні, каже, теж підтримує. Суд оголосив перерву, щоб захисники Кернеса з’ясували  у телефонному режимі, чи готовий харківський міський голова взяти участь у наступному засідання у режимі відеоконференції.

12:55. Адвокатка Юлія Плетеньова каже: позицію щодо розгляду апеляційних скарг за участі Кернеса через відеоконференцію, треба узгодити саме з ним. У заяві, каже, про це не йдеться.

12:47. Засідання продовжили.

12:41. Оголосили перерву.

12:32. Адвокат Кернеса Андрій Циганков каже: засідання без Кернеса можуть проводити.

12:12. По відеозв’язку адвокатка потерпілих Тетяна Зелькіна каже: причина неявики Кернеса не є поважною. Не надано додаткових документів, що засвідчують погіршення його стану здоров’я.

11:42. Прокурор Генпрокуратури Олександр Ганілов говорить, що заява Кернеса не є підставою для не прибуття до суду. Прокурор клопоче про привід харківського міського голови та накладення на нього штрафу. 

11:34. У Полтавському апеляційному суді розпочалося засідання у справі щодо Геннадій Кернеса та двох його охоронців - Віталія Блинника та Євгена Сміцького. Двоє останніх присутні. Кернеса - немає. До Полтави приїхали двоє адвокатів харківського міського голови та адвокатка охоронців. Кернес надіслав заяву, де зазначив причину сьогоднішнтої неявики до суду. Повідомив, що його поїздка до Полтави навантажує організм і погіршшує стан здоров’я. 

Майже рік суд не може розглянути апеляційні скарги щодо закриття справи, через неявки до суду Кернеса або захисників.Попереднє засідання 18-го жовтня, відклали через те, що не з’явилися до суду адвокати інших двох обвинувачених – Віталія Блинника та Євгена Сміцького. Нагадаємо, представники Генпрокуратури та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляцію на рішення судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова.   Він 10-го серпня 2018-ого закрив кримінальне провадження у справі Геннадія Кернеса та його двох охоронців. Причина: прокуратура відмовилась від підтримання обвинувачення. Геннадія Кернеса та двох його охоронців звинувачували у викраденні та побитті учасників Євромайдану – Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна.