Біля Решетилівки перекрили трасу Київ - Харків

13:31, 15 лис. 2019
 
Біля Решетилівки перекрили трасу Київ - Харків

На трасі Київ-Харків поблизу Решетилівки люди на дві години перекрили рух транспорту. Жителі навколишніх сіл та батьки вимагали увімкнути опалення у дитячих садках та школах району. Тепла немає, бо райрада заборгувала постачальнику газу – 1 мільйон 800 тисяч гривень.Щоп’ять хвилин учасники акції пропускали автомобілі. Через півтори години до людей приїхав голова Решетилівської райради Сергій Колотій.

Віктор Ільченко, учасник акції (село Шамраївка) каже: «Добиваємось, щоб дали в школу опалення. Діти мерзнуть. Канікули продлевають. З якой це радості? Сказали заплатить, наша сільрада перерахувала одну суму потім кажуть ще одно. Для чого таке робить ми не можемо зрозуміти?»

Роман Сметанюк, водій стоїть у заторі говорить: «Супер. Люди молодці. Значить їх вже достали, якщо довелось сюди вийти їм. Я їх розумію. Молодці українці. Ветребують те, шо потрібно. Он же на плакатах шо написано, не порушуйте права дітей. Значить за дітей люди ходять не просто так.»

За словами Сергія Колотія, нині в школах Решетилівського району продовжили канікули ще на тиждень – до 24 листопада. Це на період, поки райрада  збиратиме гроші на часткове погашення заборгованості, а це 400 тисяч гривень, перед постачальником газу ТОВ «Екотехноінвест». Нині без опалення у Решетилівському районі без опалення 11 шкіл, 9 дитсадків та 7 навчально-виховних комплексів.

Сергій Колотій, голова Решетилівської райради каже: «Кожен рік держава нам давала дотацію. Наш Решетилівський район був дотаційним. Ми ніколи не обходили без державних коштів. Але в цьому році держава нам не дала дотацію якою ми б могли закрити наші борги.»