Зустріч у Нормандському форматі відбудеться 9 грудня у Парижі

11:50, 16 лис. 2019
 
Зустріч у Нормандському форматі відбудеться 9 грудня у Парижі

Про це Суспільному повідомила прес-секретарка Володимира Зеленського Юлія Мендель.

У переговорах мають взяти участь лідери України, Росії, Франції та Німеччини. На офіційному сайті президента України йдеться, що Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Останній саказав, що Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб саміт у Нормандському форматі відбувся.

Нагадаємо, задля зустрічі Україна та Росія мали виконати домовленості. Зокрема погодити «формулу Штайнмаєра» та розвести війська на деяких ділянках на Донбасі. Це Золоте-4, Петрівське і Станиця Луганська. У Станиці Луганській процес розведення почався 26-го червня, у Золотому – 29 жовтня, у Петрівському – 9 листопада.

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську погодила «формулу Штайнмаєра» щодо виборів на окупованому Донбасі.

Переговори у Нормандському форматі ведуться за участю представників чотирьох країн для припинення війни на Донбасі. Востаннє вони відбувалися у жовтні 2016 року у німецькому Берліні.