У Полтаві вшанували загиблих під час Революції Гідності та бойових дій на Донбасі

16:10, 21 лис. 2019
 
У Полтаві вшанували загиблих під час Революції Гідності та бойових дій на Донбасі

Хвилина мовчання та спогади майданівців – так у Полтаві відзначили День Гідності та Свободи. Захід до свята влаштували у краєзнавчому музеї.

 

Згадати учасників Революції Гідності та бойових дій на Донбасі до краєзнавчого музею прийшли військові, майданівці, курсанти та школярі.

Мати загиблого військового Наталія Чепіга каже: «Сьогодні День Гідності та Свободи. А мій син Чепіга Микола загинув відстоюючи цю свободу. Хлопці багато йшли туди, хоч і знали, що вони не повернуться, багато з них. І так вийшло. Але завдяки їм, першій хвилі добровольців, вдалося відновити нашу армію».

Згадати побратимів приїхав Юрій Крамаренко із Кременчука. Він був на Майдані, а пізніше пішов на війну.

Говорить: «Відродження нашої нації відбулося тоді. Переломний момент. І це дійсно День Гідності. І в подальшому – війна. У мене дві доньки. Я зрозумів – або буду там зупиняти ворога, або вони прийдуть і вб’ють мою сім’ю».

Загиблих під час революції та на фронті вшановують хвилиною мовчання. Учасниця двох революцій – Помаранчевої та Гідності – Юлія Костенко. Говорить: взимку 2013-ого на площі біля обласної адміністрації із нею були ці жовта і синя стрічки.

Учасниця Революції Гідності у Полтаві Юлія Костенко згадує: «У мене ця стрічка насправді була більшою. Коли мої хлопці пішли на війну – близькі, знайомі, друзі, – я відрізала їм по маленькому шматку і надсилала в листах. Як символ того, що ми перемогли в Революції Гідності і переможемо на війні».

Свято відзначає і Геннадій Черніченко.

Він воював впродовж трьох років. Каже: «Дух свободи завжди був в українців. Ми повинні бути гідними нащадками наших славетних пращурів. Без волі нема життя».

Нагадаємо, в Україні День Гідності та Свободи відзначають із 2014-ого.