Надія Антонець була учасницею полтавського Євромайдану та київського

16:36, 21 лис. 2019
 
Надія Антонець була учасницею полтавського Євромайдану та київського

Тоді вона була студенткою. Коли Росія анексувала Крим та почалася війна на Донбасі полтавка допомагала переселенцям. Згодом пішла добровільно воювати на передову.

Перед будівлею обласної адміністрації шість років тому полтавка Надія Антонець брала участь у полтавського Євромадані.

 Надія Антонець, полтавка:

 «Намет стояв тут. Люди збиралися на цій площі. Ось тут було дуже людно. Стояли бочки,на яких барабанили, шини. Силовики займали вхід,сходи. А коли захопили ОДА, то перейшли туди. Там були барикади. З новин, проходячи, я зрозуміла, що вимоги, те, що відбувається на полтавському майдані воно для мене близьке».

Тоді Надії був 21 рік. Вона була студенткою полтавського вишу.

Надія Антонець, полтавка:

 «Найбільше запам’яталося мені, як на нас побігли силовики, які стояли на вході біля ОДА. Я пам’ятаю, брат дав мені потримати рюкзак. Вони пішли. І весь натовп пішов туди. А потім дивлюся: вони починають бігти усі назад. А я «застила» із цим рюкзаком. І якийсь хлопець мене штовхнув. І я упала на клумбу. Це, до речі, тоді, коли стрілянина була. І поранені в живіт одного полтавця».

Після побиття студентів на київському майдані наприкінці листопада полтавка поїхали до столиці.

Надія Антонець, полтавка:

 «Різні акції проводили, ходили до різних установ, пікетування проходили колонами. Я більше допомагала там на кухні у Жовтневому палаці. Це безкінечні чищення картоплі, моркви, бутерброди».

На Майдані у Києві дівчина була більше місяця:

Надія Антонець, полтавка:
«Я якраз захворіла у січні і не змогла поїхати. Поїхав мій брат. На ранок ми дізнаємося з новин, що всі дороги перекриті, що застрелили Нігояна. Це буле дуже страшно. Мені здається, що це був для мене переломний момент – я стала дорослою. Для мене Майдан плавно перейшов в АТО».

Спочатку, каже, допомагала переселенцям. Влітку 15-го поїхала в зону проведення Антитерористичної операції, де була близько трьох місяців. Була парамедиком та стрільцем.

Надія Антонець, полтавка:

 «Я була у горлівському напрямку. Там населені пункти Південне, Артемівське,Шахта там знаходиться. Я була у складі батальйону «Гарпун». Це розвідувальний. Ми вирушали на завдання групками по 5-6 чоловік».

Нині Надія їздить на Схід як волонтерка медичного підрозділу.

Надія Антонець, полтавка:

 «Я вража, це мало позитивний вплив. Хоча ті цілі, які були задані, вони не досягнуті, що були на Майдані. Але багатьох людей це змінило, надало впевненості і своїх силах. І віри в те, що ти можеш щось змінити у своїй країні».