Клас шкільного лісництва відкрили на Полтавщині

14:46, 26 лис. 2019
 
Клас шкільного лісництва відкрили на Полтавщині

Там займатимуться учні природознавчих гуртків Терешківської та Ковалівської шкіл, що в Полтавському районі. Це третій такий клас в області. Їх відкривають лісництва області.

Це діти з Терешківської школи. Сьогодні у них перше заняття у класі шкільного лісництва. Проводить урок Ольга Йосипенко.

Ольга Йосипенко, керівниця класу шкільного лісництва говорить: «Ми допомагаємо лісництву садити дерева, вішати шпаківні. Також працівники лісництва проводять для нас заняття. Зараз ми присутні в класі, який відкрили на подвір’ї. Тут є стенди – зібрані всі стовбурові шкідники. Зібрані всі відомості про основні породи нашого лісництва».

У цьому класі шкільного лісництва займатимуться діти з двох шкіл Полтавського району – близько сімдесяти дітей. Це учні середніх та старших класів. Серед них – Дмитро Голота.

Голота Дмитро, школяр каже: «Наш клас почав займатися лісництвом 2 роки тому. Ми тоді вперше посадили в лісництві сосну».  

Облаштували клас власними силами, каже керівник Полтавського лісгоспу Олександр Холодний.

Олександр Холодний, директор полтавського лісгоспу говорить: «Робили це ми 2 місяці. На пункті переробки деревини заготували дерево. Скільки коштів – я так сказати не можу. Ну банку фарби купили в «Епіцентрі». Це наша деревина, яку ми не реалізували а використали сюди». 

Заняття тут почнуть навесні, говорить Холодний.