В полтавському театрі прем’єра спектаклю «Собаче серце»

11:06, 29 лис. 2019
 
В полтавському театрі прем’єра спектаклю «Собаче серце»

В обласному театрі імені Гоголя сьогодні відбудеться прем’єра спектаклю «Собаче серце». Її поставили за однойменним романом Михайла Булгакова. У виставі грають полтавські актори, а режисер-поставновник із Херсону. На допрем’єрному показі побувала наша знімальна група.

13-ро акторів із Полтави, один режисер із Херсону та місяць репетицій. Так з’явилася вистава «Собаче серце».

Сергій Павлюк, режисер-постановник каже: «Рік уже тривала робота. Я собі придумував, думав, Потім написав інсценівку і за місяць ми почали працювати з художником, репетирувати. І затратили місяць роботи».

Це історія про собаку, який перетворився на людину. Вперше на сцені полтавського театру – пес-актор. Ця староанглійська вівчарка Омелі зіграла роль бродячого пса на прізвисько «Шарик».

Олександр Любченко, актор (професор Преображенський) говорить: «З цією собакою цікаво працювати. І не тільки тому, що вона циркова. Вона не циркова, вона дійсно лагідна, добра і з нею було комфортно».

Тарас Краюха, виконавець ролі доктора Борменталя розповідає: «Було важко народити в собі цього інтелігента Борменталя. Бути таким вишуканим за столом. Я не такий, скажемо так».

Цю виставу поставили за романом Михайла Булгакова. Його він написав 1925-го року.