Понад півсотні питань розглянули депутати на сесії Полтавської міської ради

16:43, 29 лис. 2019
 
Понад півсотні питань розглянули депутати на сесії Полтавської міської ради

Питання стосуються, зокрема, розроблення документації із землеустрою, передачу та зняття з балансу окремих об’єктів, внесення змін до діючих міських програм тощо. На початку засідання голова міської виборчої комісії Євген Ніколаєнко зачитав постанову про відкликання депутата від фракції «Соціал-демократичної партії» Сергія Луценка – за народною ініціативою.

Голова Полтавської міської виборчої комісії Євген Ніколаєнко каже:  «До Полтавської міської виборчої комісії надійшли від офіційного представника ініціативної групи Кісільова листи з підписами виборців на підтримку відкликання Луценка. Кількість підписів у них складала 2268 одиниць. Загальна кількість підписів, яка була врахована – 2080».

Після цього на засіданні, замість Луценка, тимчасову картку для голосування дали Олександру Рагуліну – він директор спортклубу «Олімп». Одне із підтриманих на сесії питань – затвердження меморандуму з міжнародною організацією «350.org». Це – для сприяння переходу на  відновлювані джерела енергії. Це рішення підтримали 32-оє.

Представниця ініціативи від міжнародної організації «350.org» Маргарита Коптєва розповіла: «Полтава зараз – на останньому місці за енергоефективністю серед обласних центрів. Нижче, мабуть, лише Луганськ та Донецьк. Тому важливо підіймати ці питання. Після підписання меморандуму із «350.org», організація допоможе розробити кліматичну стратегію для міста та програму з енергетичної ефективності та безпеки».

Не підтримали на сесії ініціативу депутата від фракції «Свободи» Юліана Матвійчука – щодо недоцільності утворення районних у Полтаві рад у новій каденції.

Депутат міськради від ВО «Свобода» Юліан Матвійчук говорить: «Райради у нас занадто політизуються останнім часом. І щоб ухвалити якесь важливе рішення для громадян, сесія збирається інколи по пів року – не збирається кворум, політичні моменти, не ходять на сесію спеціально. І запитайте у районних депутатів, деякі також вважають, що ці рішення може ухвалювати місто спокійно. В рік, ми рахуємо, десь до 6 мільйонів економії буде».

Депутати проект рішення не підтримали. «За» – дев’ятеро. Юліан Матвійчук повідомив: сподівається, що це рішення ухвалять до березня. Це, каже, останній термін перед наступними виборами. Загалом засідання тривало близько трьох годин. Усі питання з порядку денного розглянули і секретар міськради Олександр Шамота закрив 28 сесію сьомого скликання.