Наталії Саєнко обрали запобіжний захід

21:53, 9 січ. 2019
 
Наталії Саєнко обрали запобіжний захід

Водійці «Мерседеса», який 6 листопада зіштовхнувся з велосипедистом Артемом Левченком, обрали запобіжний захід: цілодобовий домашній арешт до 9 березня. 

Засідання почалося о 16.10 години в Октябрському райсуді Полтави. Суддя - Алла Троцька.

У залі присутні: громадськість, сторона обвинувачення та захисту. Прокурор Ігор Зінченко просить запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Ігор Зінченко, прокурор місцевої прокуратури: Оскільки підозрювана, зявлялася на виклики, не ухилялася. Таким чином ми обрали відповідний запобіжний захід. У випадку, якщо вона буде ухилятися, ми невідкладно подамо клопотання про обрання більшя тяжкого запобіжного заходу. На данний час ми провели експерименти слідчі зі свідками. Буде проведено ще ряд експертиз. 

Адвокат Наталії Саєнко Олег Губа – арешт у нічний час або особисте забов’язання.

Олег Губа, адвокат Наталії Саєнко:  Людина має роботу, має дитину. вона жодним чином не перешкоджає роботі слідства. Не уникає відповідальності. 

Саєнко від коментарів відмовляється. Під час засідання говорить: шкодує про події.

Наталія Саєнко, підозрювана у вчинені аварії: Я прошу арешту в нічний час. Нікуди не тікаю. В робочому режимі з 9 до 20 години потім я вдома. 

Суддя Октябрського райсуду Полтави Алла Троцька вирішила: задовольнити клопотання прокурора.

Алла Троцька, суддя Октябрського райсуду Полтави: Клопотання прокурора задовольнити

Раніше, о 13-й годині біля обласної прокуратури зібралися містяни. Вимоги – обрати запобіжний захід.

Оксана Маєр, мешканка Полтави: Якби це була моя дитина я б її вбила. Кожна матір вийде в Полтаві якщо її не покарають або ми вчинимо самосуд. 

До людей вийшов заступник начальника Полтавського відділу поліції Віталій Ємець.

Віталій Ємець, заступник начальника Полтавського відділу поліції: Є свідки, є доказова база. Розслідування цього провадження перебуває на контролі міністерства і керівництва. Якщо є провина слідчого - він буде покараний. 

О 9-й ранку Наталії Саєнко, яка автомобілем зіткнулася з 15-річним Артемом Левченком, вручили підозру. Про це повідомив прес-офіцер обласної поліції Юрій Сулаєв.

Нагадаємо, неповнолітнього велосипедиста 6 листопада збив позашляховик на пішохідному переході біля Малої академії мистецтв. Кермувала автівкою тридцяти чотирирічна полтавка Наталія Саєнко. 7 січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. Провадження переквалфікували - «Порушення правил дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого».