У Полтавському районі встановили близько сотні гнізд для диких качок

19:39, 10 січ. 2019
 
У Полтавському районі встановили близько сотні гнізд для диких качок

Близько сотні штучних гнізд для диких качок встановили на болоті, що за селом Микільське. Мисливствознавець Василь Бут каже: гнізда встановлюють, щоб навесні в них загніздилися качки. 

Це штучні гнізда для диких качок. Їх близько сотні, каже мисливствознавець Василь Бут.

Василь Бут, мисливствознавець: «Вони зроблені із очерета»  «Учні Ковалівського ліцею для обдарованих дітей виготовляють заготовки на уроках трудового навчання у майстернях своїх в школі»

Мисливці встановлюватимуть штучні гнізда біля болота, що за селом Микільське Полтавського району.

В’ячеслав Харченко, мисливець: «Кущ протоптується, щоб це гніздо стояло ближче до води, щоб його не затопило» «Сюди ще бажано закрити його зверху, щоб гніздо не було видно сорокам, воронам» 

Василь Бут, мисливствознавець: «В даний момент,болото замерзло й качок тут немає, але гнізда спеціально виставляємо так, щоб можна було підійти до будь-якого місця, до будь-якого кущика. Тому що по весні зробити це із човна набагато складніше, ніж зараз, по льоду, по снігу ходить» «Штучні гнізда виставляємо на болоті для того, щоб весною качка яка прилітає, погніздилась тут й вивела пташенят. З метою збільшення популяції качки. Оскільки тут,восени,проводиться полювання на качку, для того, щоб мисливцям було на що полювати»