Полтавський лісгосп продав удвічі менше ялинок, ніж у минулому році через хуртовини

19:47, 10 січ. 2019
 
Полтавський лісгосп продав удвічі менше ялинок, ніж у минулому році через хуртовини

Майже 11 тисяч ялинок продало Полтавське лісове господарство з листопада по 31 грудня дів тисячі вісімнадцятого року. Це майже удвічі менше ніж за такий же період минулого року, каже лісничий В’ячеслав Москаль. 

Це ялинки Полтавського лісового господарства. Вони висаджені за селом Микільське Полтавського району. Вік ялинок – шість років. Площа засаджень – двадцять чотири гектари.

Олександр Кислий, керівник штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій «На одному гектарі десь п’ять - п’ять з половиною тисяч саджанців»  «Сосна, звичайна, тут посаджена – це дерево, яке використовують в якості новорічних ялинок» «В зв’язку з тим, що у нас пройшли сильні снігопади, багато дерев було зламано за рахунок сніжного покрову» «Велика маса снігу призводить до того, що деревце втрачає товарний вигляд» 

 З листопада по 31-ше грудня 2018-го року Полтавське  лісове господарство продало понад десять тисяч сімсот (10 727) ялинок на суму ‒ п’ятсот шістдесят тисяч гривень (560 000 грн.). 2017-ого, за такий же період, - майже дев’ятнадцять з половиною (19 474) ялинок на суму – понад    вісімсот сорок тисяч гривень (842 386 грн.) .

В’ячеслав Москаль, лісничий Чалівського лісництва: «Зменшенню кількості заготівлі новорічних ялинок нашим підприємством, відбулося за рахунок того, що останніми роками не створювалися плантації під новорічні ялинки. А на тих площах, де проводились рубки, вони вже досягли більше шести років й важко вибрати товарну ялинку, яка б пішла під реалізацію» 

Олександр Кислий каже, кошти із продажу новорічних ялинок йдуть на висадження «нових» на місцях рубки, придбання техніки та зарплату працівників лісового господарства.