Міська рада пропонує нові тарифи на проїзд: в автобусах – 5 гривень, у тролейбусах – 3 гривні

20:27, 10 січ. 2019
 
Міська рада пропонує нові тарифи на проїзд: в автобусах – 5 гривень, у тролейбусах – 3 гривні

В Полтавській міській раді відбулися громадські слухання щодо нових тарифів на проїзд у громадському транспорті. О 14-й години почалося обговорення, о 16-й – закінчилося. У проектах рішень, що надала міська рада йдеться: встановити вартість проїзду в автобусах – 5 гривень, у тролейбусах – 3 гривні. 

Міська рада пропонує нові тарифи на проїзд: в автобусах – 5 гривень, у тролейбусах – 3 гривні. Займалася розрахунками Людмила Ванькова, начальник відділу тарифної політики: Впродовж дії зазначених тарифів, з 2015 до 2019 року, основні складові собівартості послуг збільшувалися. Зокрема, вартість дизельного пального зросла на 43%. Вартість газу – вдвічі зросла.

Запропонований тариф приватні перевізники підтримують, каже Михайло Костов, директор ТОВ "Євробус Полтава": 

"Ми всі розуміємо, що жити за цінами 2013 року ми не можемо"

Керівник комунального підприємства «Полтаваелектроавтотранс» Євген Зайцев – «за» нові тарифи – на гривню більші.  

"У разі прийняття тарифу ми зможемо підвищити зарплату водіям, кондукторам і всім працівникам на 190%"

На обговоренні присутні містяни. Серед них – Іван Окара. Із запропонованим новим тарифом в 5 і 3 гривні (відповідно) не погоджується.

"Наприклад, ми погодимось на цю одну гривню. Хто буде відповідати і хто дасть гарантії, що якість перевезень покращиться?"

Нові тарифи можуть затвердити на виконкомі, каже секретар міської ради Олександр Шамота.

Спочатку проходять слухання, такі як це, потім ми прийматимемо зауваження у і пропозиції у письмовій формі, і вже потім пізніше це потрапить до виконкому. 

Нині полтавці платять 4 гривні в автобусах та маршрутках, 2 –у тролейбусах. Такі тарифи на проїзд у Полтаві діють з травня дві тисячі п’ятнадцятого року.