На Полтавщині мокрий сніг змінять морози до - 15

20:27, 11 січ. 2019
 
На Полтавщині мокрий сніг змінять морози до - 15

На Полтавщині мокрий сніг змінять морози до - 15. Про це повідомила синоптик полтавського гідрометцентру Олена Панченко. Сьогодні температура в області: від -1 до 0. Наразі висота снігового покриву – від 30 сантиметрів до 55. Це максимальна для грудня та початку січня висота, каже Панченко. 

«П’ятнадцята година. У центрі Полтави комунальники розчищають проїжджу частину від снігу»

Людмила Дейнека, живе у передмісті Полтави: «Я живу за містом. Там прочищено нормально, а тут не дуже добре. Мені треба до інституту. Думаю, перейду не через підземний перехід, а сюди. А там бачили, я верталася. Там все закидано. Не можна пройти біля будинку».

Сергій Зубань, начальник відділу оперативного реагування міськради: «Станом на п’ятнадцяту годину в місті на дорогах і тротуарах працює близько тридцяти одиниць техніки. На ніч заплановано вихід 51 одиниць.  Ми будемо дивитися по погодних умовах. Запланована робота тракторів, які будуть працювати на тротуарах, а також на дорогах. Але якщо зменшаться опади, то, думаю, частина цієї техніки не виїжджатиме».

Зупинка «Сади-2». Комунальної техніки тут немає. Сніг прибирає двірничка.

Богдан Гончар, водій вантажівки:«Ми їхали з Бутенок, то дорога не почищена. Слизько, машину носить»

«Траса Київ-Харків, в’їзд до Полтави. Комунальної техніки,яка б чистила тут дороги немає, заторів також»


Юлія Іващенко, речниця Служби автодоріг Полтавщини: «Станом на 16-ту годину 11 січня на автомобільних дорогах державного значення жодних проблемних ситуацій не зафіксовано. Жодних заторів немає. Станом на 16-ту годину у нас працювало 47 механізмів та 55 людей. Стільки ж механізмів знаходиться на чергуванні. Ці люди в разі погіршення погодних умов, готові виїхати на дорогу»
Віталій Шкаревський, речник рятувальників Полтавщини: На даний час ситуація знаходиться під контролем: наші фахівці слідкують за ситуацією на автодорогах. Наші автомобілі чергують. 1 машина у селі Красногорівка Великобагачанського району. Також у селі Бутенки Кобеляцього району. Також працює техніка в Кременчуцькому районі.
Олена Панченко, синоптик обласного гідрометцентру:  Наразі висота снігового покриву в області максимальна для грудня і початку січня – від 30 до 55 сантиметрів.  Ми наближаємося до приближаємося до значень зими 1987 року. Це значна кількість опадів.
Інтенсивні опади на території області триватимуть до 21:00 год, вночі снігопад поступово припиниться, каже Панченко.

Олена Панченко, синоптик обласного гідрометцентру: Сьогодні вночі після температури від 0 до -2, відбудеться різке зниження температури повітря. Зранку температура буде -10 градусів, місцями -15 градусів.