У Полтаві біля обласної прокуратури збиралися полтавці у справі Саєнко-Левченко

19:23, 15 січ. 2019
 
У Полтаві біля обласної прокуратури збиралися полтавці у справі Саєнко-Левченко

Сьогодні біля обласної прокуратури зібралися полтавці щодо розслідування у справі Наталії Саєнко. Жінку підозрюють тому, що понад 2 місяці тому на пішохідному переході вона збила велосипедиста Артема Левченка. Акція тривала приблизно півтори години. За даними речника поліції Полтавщини Юрія Сулаєва, до обласної прокуратури прийшли близько 40 людей. Організаторка акції Анна Віват каже: близько 60.

Близько 10 ранку біля обласної прокуратури збираються полтавці.

Лариса Муляр, прийшла на акцію: Я працювала в обласній лікарні і я знаю батька потерпілого. Я не можу стояти в стороні, дивитися на це беззаконня.

Дмитро Семеха, адвокат родини Левченків: Зібралися з метою донести керівництву прокуратури області, що слідство перебуває у надзвичайно поганому стані, слідство проявляє ознаки халатності.  Тільки зараз після смерті Артема призначаються експертизи, деякі призначені у кінці грудня.  Це хіба резонанс? Зараз через 2,5 місяці після всіх допитів немає чіткої позиції у слідства, усі свідки говорять по-різному. Вони кажуть різне, бо їм задають такі питання.

До громадськості виходить керівник Полтавської місцевої прокуратури  Євген Асташкін.

Євген Асташкін, керівник Полтавської місцевої прокуратури: На даний час призначено уже автотехнічну експертизу, судово-медичну, комплексна судово-медична та транспортно-трасологічна експертизи.Експерти будуть виходити з наступного: якщо водій рухався з швидкістю, яка дозволена на тій ділянці дороги, чи могла вона зупинити транспортний засіб з того моменту, як могла побачити на пішохідному переході перешкоду.

Серед доказів – відеореєстратор, каже Асташкін. Його чоловік підозрюваної Саєнко у день аварії забрав з машини. Наступного дня приніс до поліції.

 - Ви впевнені що це той відеореєстратор, який принесли, бо його кудись забрали?
–Ні, я не впевнений. Але хочу наголосити, що віде реєстратор - це не єдиний доказ у даному кримінальному проваджені.

Адвокат Дмитро Семеха зачитує заяву матері загиблого Артема Левченко. У ній - 13 вимог до прокурора Полтавщини.  Серед них: повторний допит усіх свідків, проведення слідчих дій за участі адвоката Семехи, зміна підслідності кримінального провадження.

Дмитро Семеха, адвокат родини Левченків: Зараз справу розслідує місцевий полтавський відділ. Просимо замінити - на слідче управління. Просимо прокуратуру Полтавської області. Якщо вони відмовлять, будемо з’ясовувати. Можливо, ДБР розслідувати. Якщо потрібно, з Харкова люди будуть сюди їздити. Все це кошти, час.

Заяву віддає представнику обласної прокуратури Андрію Литвину.

Я  за дорученням прокурора області вийшов до вас прийняти заяву. І особисто я йому передам. Він на виїзді.

Нагадаємо, 14-річного  велосипедиста Артема Левченка  6-го  листопада минулого року збив позашляховик на пішохідному переході поблизу Малої академії мистецтв, що у Полтаві. Місце аварії ви бачите на екрані. Кермувала автівкою тридцяти чотирирічна полтавка Наталія Саєнко. 7 січня хлопець помер. 9 січня Наталії Саєнко вручили підозру у скоєнні аварії та обрали запобіжний захід – 2 місяці цілодобового арешту. Наступного дня слідчого, що вів розслідування аварії відсторонили. Нині справою займається новостворена слідча група. Її очолює – керівник відділу слідчого управління Сергій Сулим.