Полтавський 72-річний лижник готується до чемпіонату України

17:32, 16 січ. 2019
 
Полтавський 72-річний лижник готується до чемпіонату України

72-річний полтавець Володимир Москаленко готується до всеукраїнської лижної першості для ветеранів. Для цього – щодня проїжджає до двадцяти кілометрів у полтавському Дендропарку. Змагання відбудуться 20-ого січня у Львівській області. 

«На тренування приїжджаю з лижами, з палками, черевики. Переодягаюсь і практично роздягнений вибігаю на лижню, бо там доведеться потіти. Я кожен день тренуюсь. Проходжу 5, 10, 15, до 20 кілометрів у день. Мені зараз 72. А почав займатись у 40 років. Тобто уже 32 роки займаюсь. Вирішив змінити спосіб життя. Мабуть, бог мені підказав», – каже лижник Володимир Москаленко.

«Дивіться. У мене ці лижі дуже давно. Це тренувальні лижі. А інші мої лижі я бережу на змагання. Тут кріплення дуже цікаве. Ось так. І застібка. На черевиках дві скоби. Одна й друга. Ця скоба буде входити в ось цю пружину», – розказує лижник Володимир Москаленко.

«Спершу йду дуже повільно. Потім я біжу на пульсі приблизно 120 ударів за хвилину. Щоб була гарна лижна траса, треба купити снігохід. А цю трасу робили ми, лижники-ентузіасти. І ми цю постійно топчемо», – розповів лижник Володимир Москаленко.

Про команду говорить таке: «Наша команда, полтавська, нас 9 людей. Ми готуємося до командної першості України. Відбуватиметься у Львівській області. Вся Україна там збирається. Це першість для ветеранів. Минулого року ми були першими, привезли кубок».

«Тренуються у цьому спорті всі види м’язів у людини. Ноги, руки, плечовий пояс, прес, живіт. Як ні в якому іншому виді спорту. А головне – ти бігаєш на свідому повітрі», – каже лижник Володимир Москаленко.