В Полтаві закінчили підготовку до свята «Водохреще»

21:28, 17 січ. 2019
 
В Полтаві закінчили підготовку до свята «Водохреще»

В обласному центрі закінчили підготовку першого центрального пляжу до свята «Водохреще». Робити ополонки та розчищати територію від снігу почали з понеділка.

На цьому центральному пляжі Полтави 19 січня відбудеться свято ВодОхреща. Нині облаштовують пляж.
Євген Савчук, начальник міської рятувально-водолазної служби: Фахівці комунальної рятувальної служби закінчили о 12 годині дня робити оболонку у формі хреста. Для зручності, зробили поручні. Під час проведення свята буде вислано сіно. І натягнута стрічка, щоб не виходили на лід.

Окрім цієї, є допоміжна ополонка.

Євген Савчук, начальник міської рятувально-водолазної служби: Заздалегідь мешканці нашого міста, окрім основного дійства, ніч з 18 на 19 багато мешканців будуть занурюватися у крижану воду. Фахівці будуть чергуватиме цілодобово. А саме з 18 січня 3 матроса-рятівника і 2 водолази. А 19 січня - цілодобово дві зміни, всього працювати 9 фахівців. хочу нагадати, що ні в якому разі не вживати спиртні напої.....Не пізнати вниз головою.

За підготовку пляжу до свята Водохреща відповідала Подільська райрада Полтави, бо ця території входить до її складу.
Євген Нагорний, голова Подільської райради Полтави: «Ми брали техніку у підприємства «Будгарант – 7» «Ми попросили техніку для розширення дороги, для того, щоб зробити кишені максимально зручні, щоб могли паркуватися автомобілі. Й звісно розчистити саме місто. Наразі ця робота проведена. Все розчищено. Навіть ми зробили додаткове місце для паркування. Для того, щоб машини не заїджали на саме місце проведення, Ще сьогодні вночі додадуться огороджувальні стрічки, щоб машини не їздили сюди» «Було залучено дві одиниці техніки»

Допомагає розчищати пляж Геннадій Болванович. Він щодня тут пірнає у водойму.

Геннадій Болванович, займається моржуванням: Ми готуємо схід, щоб була доріжка до ополонки. Завтра ввечері будемо підчищати ополонку. Робити вхід нормальний, безпечним.
На Полтавщині облаштували півсотні місць для занурювання у містах та районах області. Біля них чергуватимуть 139 рятувальників, повідомила Світлана Рибалко.

Світлана Рибалко, речниця рятувальників області: «Рятувальники звертаються до громадян – бути обережними під час занурення. Особливо Треба звернути увага на те, що купатися слід» «у офіційних ополонках, де чергують рятувальники й медики. Адже ці ополонки поблизу берега знаходяться. Також якщо ви не впевнені у своїх силах – не можна занурюватися з головою, лише по шию. Не зловживати спритними напоями. Аби не сталося переохолодження організму – не більше однієї хвилини перебувати у воді»