За два тижні нового року 16 жителів Полтавщини захворіли на кір

21:15, 18 січ. 2019
 
За два тижні нового року 16 жителів  Полтавщини захворіли на кір

За перші два тижні цього року на Полтавщині на кір захворіло шістнадцятеро людей. Це вдвічі більше, ніж за такий же період минулого року, розповів лікар-епідеміолог Андрій Байбарза. Хворі є у Полтаві, Кременчуці, Кобеляках, у Лубенському й Миргородському районах. 

Кількість хворих на кір на Полтавщині почала збільшувались із 2017-ого, каже лікар-епідеміолог Андрій Байбарза. 2016-ого в області не було жодного випадку захворюваності на кір, 2017-ого зареєстрували 19 хворих, 2018-ого – 532, із них 168  дітей.

Андрій Байбарза, лікар-епідеміолог: «Більше п’ятисот випадків – це дуже значний ріст для Полтавської області. Такого рівня захворюваності у нас не було з 2006-го року»  «Тоді у нас перехворіло півтори тисячі осіб у Полтавській області» «У 2018-му році рівень захворюваності у Полтавській області був менший, ніж в цілому по Україні. 

В 2019-ому році найбільше хворих на кір зареєстрували у Львівській області (930 - за 2 тижні), Вінницькій (524 людини), Рівненській (513 людей), Чернівецькій (365). На Полтавщині – 16 хворих за 2 тижні. Всього, в Україні, за 2 тижні цього року зафіксували понад 5 тисяч випадків захворювань (5 059).

Кір – інфекційна хвороба, що передається повітряно-крапельним шляхом, каже лікарка Наталія Сосновська.

Наталія Сосновська, завідувачка відділення обласної інфекційної лікарні:  «Характеризується висипом на шкірі обличчя, тулуба, кінцівок, інтоксикаційним синдромом, підвищенням температури» до 38-39-ти градусів. Поява сухого кашлю, нежитю, головного болю»   

Наталія Сосновська радить вакцинуватися. Каже: дітям - обов’язково за календарем профілактичних щеплень

Проводиться у віці одного року та у віці шести років»

Андрій Байбарза розповів: минулого року на Полтавщині на кір найчастіше хворіли діти віком до одного року та дорослі старше тридцяти.