На водозаборі «Полтававодоканалу» освятили воду

18:41, 19 січ. 2019
 
 На водозаборі «Полтававодоканалу» освятили воду

У Полтаві близько двох сотень людей сьогодні зранку освячували воду на першому водозаборі «Полтававодоканалу». Таку кількість нам назвав речник обласної поліції Роман Грішин. Люди приносили воду із собою або набирали її на місці. Обряд освячення здійснив Архієпископ Полтавський і  Кременчуцький Федір. 

8-30. До водозабору «Полтававодоканалу» сходяться люди.

Таміла Гладка, прийшла на освячення води: Я прийшла з родиною. Ми сюди ходимо щороку. Свято Водохрещі – це велике свято. Воно дає енергетику, дає силу, здоров’я. Тому воно для нас є досить вагомим. Воду набирали вночі, як годиться.

Ті, хто не принесли воду із собою, набирають її із ось цих кранів.

Валентина Скубій, прийшла на освячення води: Я набираю відро. Тут 10 літрів. Для себе додому і для всіх друзів, які не змогли сьогодні прийти.

Федір, архієпископ Полтавський і Кременчуцький: Це дуже давній церковний обряд, освячення води. Ми бачимо, що дія божої благодаті продовжується. Якщо ми наберемо воду в чисту посудину, вона зберігається чистою і зберігає властивості. Освячує людину, яка дає людині сили поборювати в собі гріх і зло.

За словами речниці «Полтававодоканалу» Ліани Козмійчук, воду на першому водозаборі освячують понад 15 років. Водохреща – це християнське свято, яке відзначають щорічно 19 січня. 

На водозаборі «Полтававодоканалу» освятили воду.