Сьогодні закрили полтавську міську ялинку

19:59, 19 січ. 2019
 
Сьогодні закрили полтавську міську ялинку

Сьогодні полтавську міську ялинку на Театральній площі закрили. О 12 годині розпочався концерт та відкрили фестиваль сала.

2-а година. Театральна площа. Тут - закриття міської ялинки.

«Прийшла зі своїми дітьми, з бабусею. Дуже цікава ялинка цього року. Нам дуже сподобалася. Дітям хотілося приходити і ввечері, і вдень. На закритті завжди щось цікаве, якесь свято», - розповідає Олена Юрашко, що прийшла на Театральну площу.

Поруч із ялинкою, біля театру, облаштували сцену. Виступають народні колективи.

«Хороші у нас пісні – новорічні і веселі пісні. Глядач нас оцінив», - каже староста хору Анастасія Пусан.    

В українському костюмі - 74-річна Євдокія є. Приїхала з Білків.

Такий костюм підібрали і приїхали сюди порадіти самі й усіма дітьми, людьми, бо я люблю ці свята, але, коли була маленькою, так не проводили. Тепер наздоганяю!», - говорить Євдокія Рипаленко, яка приїхала на закриття ялинки з Біликів.

Біля Театральної площі, вулицею Соборності, - фестиваль сала. 

Мариноване з часником, є солене, є солене з м’ясом, є запечене, копчене, запечене з часником, із зеленню, перекручене. Класичне або з якимись приправами Сало – 150 гривень, 160 – з приправами», - каже Галина Бакліцька, яка продає сало на фестивалі.

«Ми беремо сало, яке є. Будемо куштувати різноманітне. Ми приїхали з Харкова заради фестивалю сала», - говорить Василь Ковач, який приїхав на фестиваль сала з Харкова.

«Сало любимо, Україну нашу любимо, Полтаву дуже любимо. Вирішили подивитися як тут, що, до чого. Ярмарок подобається, дуже все смачно, багато чого спробували, тобто все супер у нас у Полтаві», - розповідає Аліна Денисенко, яка прийшла на Театральну площу.

Нагадаємо, ялинку на Театральній площі Полтави відкрили 19 грудня. На святкову ілюмінацію витратили чотири з половиною мільйони гривень із міського бюджету.