На Полтавщині на автошляхах працює майже 100 снігоочисних машин

20:28, 23 січ. 2019
 
На Полтавщині на автошляхах працює майже 100 снігоочисних машин

Станом на 20 годину на Полтавщині на автошляхах державного значення працює майже 100 снігоочисних машин. Проїзд дорогами забезпечений, заторів немає. Про це розповіла речниця Служби автодоріг області Юлія Іващенко. Обмеження для руху транзитних вантажІвок діють у Кременчуці. Його ввели о 15 годині, через погіршення погодних умов, розповів речник поліції області Юрій Сулаєв. Сьогодні сильний снігопад на Полтавщині почався після 14-ї години, каже синоптик полтавського гідрометцентру Олена Панченко. 

16-та година. Траса Київ-Харків. В’їзд в Абазівку. Нині на дорогах переметів та заторів немає. Снігоочисна техніка працює.

 На цьому відео – рятувальники близько 16 години витягують із замету вантажІвку у селі Копили Полтавського району. Станом на 17:30 надзвичайники відбуксирувала 20 вантажівок, 10 легкових автомобілів та 6 швидких, розповіла речниця рятувальників області Світлана Рибалко.

Світлана Рибалко, речниця рятувальників області: це у Полтаві, полтавському р-н…великобагач р-н. наразі вже встановлено…техніка.

Юлія Іващенко, речниця Служби автодоріг Полтавщини: Ми працюємо в штатному режимі, підрядники працюють цілодобово. Станом на 16 годину в роботі було задіяно 82 одиниці техніки наших підрядників. І 107 працівників дорожників, які ліквідовують наслідки снігопаду.

Юлія Іващенко каже, через погіршенням погодних умов у Кременчуці з 15-ї години обмежили рух транзитних вантажних машин.

Олена Панченко, синоптик обласного гідрометцентру: Сніжитемо і досить сильно до кінця цієї доби. Ми очікуємо сильний сніг. Прогнозована кількість снігу 15-17 мм. Приріст снігового покриву 10-15 місяцями 20 сантиметрів