Полтавець Максим Аладьїн на велосипеді підкорює гірські вершини світу

18:17, 9 лют. 2019
 
Полтавець Максим Аладьїн на велосипеді підкорює гірські вершини світу

На чотирьох  гірських вершинах світу та України побував полтавець Максим Аладьїн. На три із них підійнявся велосипедом. Це зафіксовано у Книзі рекордів України. Найвища гора, на яку сходив полтавець, – понад 5 половиною кілометрів.

Максим Аладьїн, альпініст: Один з критеріїв – це побачити нові місця, гарну природу. Другий – це спортивний інтерес. Третій – побувати у цих місцях з гарною компанією.

Так пояснює своє захоплення  - сходження на вершини гір – полтавець Максим Аладьїн.

Вершини, на яких я був це Арарат, Ельбрус, Монблан та  Говерла. Остання має висоту 2061 метр, Арарат – 5100, Ельбрус – 5600, Монблан – 4800 метрів.

Перша гора, на вершину якої підійнявся полтавець, - Ельбрус. Тоді йому було 27 років. Ось так на неї сходив разом із друзями.

15 серпня 2011 року у складі велопоходу здійснено перше колективне сходження з велосипедами на Ельбрус. Це зафіксовано у Книзі рекордів України.

Із велосипедом полтавець Максим Аладьїн підійнявся на три гори.

Максим Аладьїн, альпініст: Сходження з велосипедом майже не відрізнялося від сходження без нього. Спочатку ми заносили велосипеди на конкретну висоту, потім спускалися й виносили інше спорядження. Тому велосипеди не були нам перешкодою.

Ще один рекорд Максима Аладьїна у Книзі рекордів України зафіксували за сходження на вершину Арарату, що у Туреччині.

Максим Аладьїн, альпініст: На Арарат ми сходили двічі.  Це був похід 2016 року. Удача була з нами протягом усього походу. Усього ми витратили чотири  доби для того, щоб зійти на Арарат і спуститися.

Спорядження, яке бере із собою у похід, зберігає у квартирі.

Максим Аладьїн, альпініст: Безлад починається тоді, коли я готуюся до походу. Готуюсь я так: беру спорядження для приготування їжі: казанок, газовий балон, пальник. Ось завдяки цьому я можу приготувати собі їжу. Щоб усе це нести у мене є рюкзак. Ще є ось таке спорядження. Це набір карабінів, які необхідні під час сходження. Це карабіни, а це спусковий та підйомний механізми. Це мотузка за допомогою якої можна страхуватися.

Ось таку маску Максим одягає, щоб сонце не обпікало обличчя. Також із собою в похід бере льодоруб.

За допомогою цього інструменту, людина може зупинити свій зрив, падіння. Тобто він служить для організації страховки, як льодовий інструмент. За його допомогою можна зійти на вершину з твердим покриттям.