У Полтаві дахи від льоду розчищає 4 групи альпіністів

18:16, 11 лют. 2019
 
У Полтаві дахи від льоду розчищає 4 групи альпіністів

44 дахи будинків у Полтаві розчистили від льоду альпіністи за чотири дні. Про це сказала начальниця сектору «ЖЕО-2» Полтави Олена Полуницька. Загалом у місті – чотири групи альпіністів. Щоб очистити більше дахів, фахівці працюють й у вихідні, каже Олена Полуницька. 

Це будинок на вулиці 1100-річчя Полтави.  Дах від снігу та льоду розчищають троє альпіністів.

Олександр Глуховець, зчищає лід із дахів: З 9-ї ранку працюємо, дуже вже втомилися. Розчистили, як бачите, багато снігу вже. Для страховки ми використовуємо отакі мотузки. Страхуємось такими засобами. Використовуємо ось такий інструмент. Безпосередньо зрубуємо лід.

Олена Полуницька, начальниця сектору «ЖЕО-2» Полтави: Зараз працює 4 бригади. Всі ці люди працювали і в четвер, і в п’ятницю, суботу і неділю включно. На сьогодні 44 дахи очищено саме альпіністами.

Зчищений лід прибирають двірники.

Дмитро Олей, зчищає лід із дахів: Відрубувати безпосередньо не можна. Ми його знімаємо підковирюючи, збиваючи, щоб не пошкодити дах. В першу чергу це є зняття великих брил так, щоб не пошкодити дах жителям будинку. Також є складністю зняття брил, щоб не покалічити перехожих.

Олена Полуницька, начальниця сектору «ЖЕО-2» Полтави:  Договір уклали. Суму оплати я ще не можу назвати. Бо люди тільки почали працювати. Ми їм ще нічого не проплатили. Але будемо проплачувати найближчими днями. Просто випало все – субота, неділя. Окремо кожен будинок. На цьому будинку треба стільки збити, на цьому – стільки. На кожному будинку різна кількість льоду.

Лілія Пархоменко, кореспондентка:  За словами Олени Полуницької, у Полтаві на дахах альпіністи працюють із 7-го лютого. За цей час лід розчистили на 44 будинках. Лілія Пархоменко та Сергій Єрохов, новини ЮА:Полтава. Новини на Першому