Оптимізація шкіл — тема радіомосту Суспільного Полтави та Харкова

Оптимізація шкіл — тема радіомосту Суспільного Полтави та Харкова

31 сер. 2021

31 серпня о 17:15 Українське радіо Лтава та Українське радіо Харків проведуть радіоміст, присвячений оптимізації освітньої мережі України. 

Процес оптимізації освітньої мережі викликав хвилю обурення і серед батьків учнів, і серед працівників освіти на місцях. Закриття шкіл та скорочення кількості класів призвели до батьківських протестів та судових справ. Батьки вважають, що закриття навчальних закладів у громадах значно ускладнює навчальний процес для місцевих учнів та навіть змушує сім’ї змінювати місце проживання. 

Читайте також: Суспільне оголошує нацвідбір на Дитяче Євробачення-2021

Так, у Решетилівській громаді Полтавщини з нового навчального року закриють 8 шкіл. Причиною називають малокомплектність. В минулому році через це залишилась без однієї школи й Опішнянська громада.

у Куп’янській громаді на Харківщині протягом найближчих двох років планують закрити чотири школи. Ще в кількох уже з нового навчального року не набиратимуть десяті класи або залишиться лише початкова школа. З такою оптимізацією не погоджуються батьки та вчителі: рішення закрити сільські Осинівську та Пристінську гімназії оскаржують у суді.

Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів

Які аргументи наводить місцева влада про зменшення кількості шкіл у громадах, де працевлаштовують вчителів, як довозять дітей до шкіл та чому батьки готові відстоювати право на навчання дітей у суді? Про це говоримо у спецефірі Українського радіо Лтава  та Українського радіо Харків 31 серпня о 17:15.

UA: Українське радіо Лтава можна слухати онлайн, у запису чи на FM-хвилях у Полтавській області:

Полтава 101,8 FM;

Лелюхівка 107,4 FM;

Красногорівка 106,3 FM;

Карлівка 106,2 FM;

Іскрівка 101,0 FM;

Переліски 102,5 FM;

Гадяч 103,1 FM;

Лохвиця 105,5 FM;

Лубни 100,1 FM;

Гребінка 101,4 FM;

Кременчук 105,4 FM.

Нагадаємо, UA: ПОЛТАВА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.