Команда Суспільного відвідала громади Полтавщини

Команда Суспільного відвідала громади Полтавщини

3 лис. 2023

Цього тижня команда Суспільного Мовлення проїхала понад 520 кілометрів дорогами Полтавщини: відвідала Кременчуцьку, Опішнянську, Лубенську та Миргородську громади й запросила їхніх жителів на безоплатне навчання з мультимедійної журналістики, яке дасть можливість стати гіперлокальним кореспондентом чи кореспонденткою Суспільне Полтава. Встигніть зареєструватися до 18:00 5 листопада, щоб стати голосом своєї громади на Суспільному.

Читайте також: Встигніть зареєструватися, щоб стати голосом своєї громади на Суспільному

У студентських аудиторіях, бібліотеках, громадських просторах, центрах культури й дозвілля — журналісти Суспільного зустрічалися з людьми, яких зацікавила можливість розповідати місцеві історії всій Україні. Як працюють кореспонденти у громадах, якими навичками вони мають володіти — розповіли керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного Євгенія Гайфер, шеф-редакторка новин Суспільне Полтава Карина Москаленко, журналістка Суспільне Полтава Віра Чиж. Крім цього, учасники/-ці зустрічей розповідали про те, що їх турбує, які виклики долають, що хотіли б змінити у житті громади.

Зустріч команди Суспільного у Кременчуці, Полтавщина

«Це були насичені три дні зустрічей із різними людьми, які по-справжньому цікавились не лише проєктом, а і загалом як працює ньюзрум Суспільне Полтава. Ми ділилися своїми історіями успіху, специфікою роботи й заохочували усіх долучитися до нашої команди — у їхній громаді. Ми бачили вмотивованих і щирих людей, які готові стати голосом своєї громади. Як результат — декілька десятків заявок на участь у навчанні, яке дозволить вибрати двох гіперлокальних кореспондентів»,  —  розповідає шеф-редакторка новин Суспільне Полтава Карина Москаленко.

Зустріч команди Суспільного у Миргороді, Полтавщина

Загалом, усі зустрічі відбувалися у безпечних умовах. У Кременчуці довелося спуститися у сховище через оголошення повітряної тривоги.

Зустріч команди Суспільного у Кременчуці, Полтавщина

«Багато запитань від потенційних гіперлокальних кореспондентів було у Кременчуці. Основна аудиторія — студенти-журналісти, тому зустріч вийшла конструктивною і живою. Так само приємно було поспілкуватися із колегами у Миргороді, тут на зустріч із командою Суспільного головно прийшли журналісти-практики. Цінно, що більшість знає про принципи Суспільного і підтримує їх»,  —  говорить журналістка Суспільне Полтава Віра Чиж.

Зустріч команди Суспільного в Лубнах, Полтавщина

Наступним регіоном, де команда Суспільного шукала гіперлокальних кореспондентів, стала Дніпропетровщина.

Нагадаємо, триває кампанія Суспільного у громадах України з розбудови мережі гіперлокальних журналістів на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині. Заповнюйте реєстраційну форму, щоб взяти участь у навчаннях в межах проєкту. Медійна освіта для цього не обов’язкова.

Підтвердження участі у навчаннях зареєстровані учасники отримають електронним листом. Найкращі випускники стануть гіперлокальними кореспондентами, отримають роботу в команді Суспільного й необхідну для цього техніку. 

Про те, як відбувалися зустрічі з командою Суспільного у громадах Рівненщини, Одещини та Черкащини, — читайте тут: 

Пілотний проєкт з розбудови гіперлокальної мережі Суспільного раніше було успішно втілено у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Ось відгуки від гіперлокальних кореспондентів, які працюють у своїх громадах: 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Полтавській області — це телеканал Суспільне Полтава та Українське Радіо Полтава. 

Дивитись Суспільне Полтава та слухати Українське Радіо Полтава онлайн можна на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.